Devil May Cry HD Collection Review

Devil May Cry… ένα όνομα μια ιστορία όπως θα μπορούσε να πει κάποιος, καθώς είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα hack-and-slash gaming franchises που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς έγινε διαθέσιμο το 2001 για το PlayStation 2, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αρκετά sequels τα οποία παρουσίασαν ποικιλία στην ποιότητά τους. Το 2012 η Capcom αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα

τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς σε remaster έκδοση για το PlayStation 3 κάτι το οποίο είχε βρει θετική ανταπόκριση από το κοινό, ενώ τώρα 6 χρόνια μετά η εταιρία προχώρησε στην κυκλοφορία ενός port της remaster έκδοσης για το PlayStation 4. Άραγε η συγκεκριμένη τριλογία καταφέρνει ακόμα να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ή μήπως έχει φτάσει πλέον η στιγμή να προχωρήσουμε παρακάτω;

Πριν πω οτιδήποτε άλλο για το παιχνίδι θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το “νέο” Devil May Cry HD Collection αποτελεί straight port από την PS3 remaster έκδοση αν και εντοπίζουμε ορισμένες διαφορές / αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή που εντοπίζουμε έχει να κάνει με την ανάλυση του παιχνιδιού. Η PS3 έκδοση έτρεχε στα 720p, ενώ πλέον η καινούργια έκδοση τρέχει στα 1080p. Βέβαια σημειώστε ότι τόσο τα textures όσο και τα assets παραμένουν ακριβώς ίδια με αυτά που συναντάμε στην original PS2 version.

Η δεύτερη αλλαγή που βρίσκουμε αφορά τα cutscenes του Devil May Cry 3 όπου έχουν αφαιρεθεί οι widescreen bars και έτσι τα cutscenes καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη. Τέλος, η τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με το ότι έχουμε την δυνατότητα να βγαίνουμε από το κάθε παιχνίδι για να μεταβούμε στην game selection screen απλά με το πάτημα του touchpad στο βασικό menu κάθε τίτλου, κάτι το οποίο δεν θα συναντήσουμε στην PS3 έκδοση μιας και εκεί έπρεπε να κλείσουμε όλη την εφαρμογή και να κάνουμε relaunch το παιχνίδι.

Το περιεχόμενο των τίτλων Devil May Cry πάνω-κάτω το γνωρίζετε όλοι, ωστόσο θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά για όσους τυχόν δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με κάποιο τίτλο της σειράς. Πρωταγωνιστής των παιχνιδιών είναι ο Dante ένας άνθρωπος-δαίμονας με υπερφυσικές δυνάμεις ο οποίος χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα του pistols Ebony και Ivory, καθώς επίσης και το χαρακτηριστικό του σπαθί έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους δαιμονικούς αντιπάλους.

Ο Dante όντας βέβαια μισός δαίμονας και ο ίδιος μπορεί να ενεργοποιεί το Devil Trigger, που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε δαίμονας, να αναπληρώνει πιο γρήγορα την χαμένη του υγεία, να αυξάνει την ταχύτητα στις επιθέσεις του, να μαθαίνει καινούργιες επιθέσεις κ.ά. Ωστόσο, οι μάχες στα παιχνίδια αποτελούν μόνο το ένα κομμάτι του χειρισμού, καθώς σε όλους τους τίτλους εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η εξερεύνηση των εκάστοτε environments και η συλλογή αντικειμένων.

Ως αναφορά την σύγκριση μεταξύ των τριών παιχνιδιών θα δείτε ότι το πρώτο Devil May Cry είναι ένας υπέροχος τίτλος, ο οποίος κατακλύζεται από μια gothic αρχιτεκτονική, από καταιγιστική δράση και ένα απίστευτα ταιριαστό soundtrack, το οποίο ενισχύει αισθητά την συνολική gaming εμπειρία. Στον δεύτερο τίτλο έχουμε να κάνουμε με ένα κάπως πιο “φτωχό” σενάριο και γενικά με μια ατμόσφαιρα η οποία δεν καταφέρνει να φτάσει την αίγλη του πρώτου παιχνιδιού, ευτυχώς όμως την κατάσταση έρχεται να σώσει το Devil May Cry 3 με το εξαιρετικό του story, τις επικές μάχες και τα εντυπωσιακά cutscenes.

Μάλιστα, η special έκδοση του Devil May Cry 3 που περιλαμβάνει η συλλογή διαθέτει ένα πιο πλούσιο rewarding system καθώς επίσης και την επιλογή των Combat Styles – Trickster, Swordmaster, Gunslinger και Royal Combat – πριν από την έναρξη κάθε μάχης. Κάθε style προσφέρει έναν ξεχωριστό τρόπο χειρισμού στον Dante, ενώ επίσης κάθε ένα από αυτά προσφέρει διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ως αναφορά τον χειρισμό.

Το Devil May Cry HD Collection είναι μια συλλογή η οποία απευθύνεται καθαρά σε δύο κατηγορίες παικτών, είτε σε αυτούς που ανήκουν στους φανατικούς λάτρεις της σειράς και θα ήθελαν να έχουν οπωσδήποτε τα τρία πρώτα παιχνίδια στην next gen κονσόλα τους, είτε σε αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με το franchise, γεγονός που αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να το κάνουν. Αν λοιπόν ανήκετε σε μια από τις δύο αυτές κατηγορίες τότε η συγκεκριμένη συλλογή αξίζει την προσοχή σας.

Ανάπτυξη: Ninja Theory Έκδοση: Capcom Διάθεση: CD Media

The post Devil May Cry HD Collection Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα