Star Trek

Ήταν αναμενόμενο ότι μετά από το επιτυχημένο reboot του Star Trek στο σινεμά, και πριν από τη δεύτερη ταινία, θα ακολουθούσε ένα licensed παιχνίδι. Βέβαια το ομώνυμο videogame δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Διασκεδαστικό μεν, κατώτερο των προσδοκιών μας, δε.

Σενάριο και τα ρέστα

Μετά από τα γεγονότα της ταινίας, οι Vulcans προσπαθούν να κάνουν terraform έναν πλανήτη ώστε να εγκατασταθούν εκεί. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν όμως ανοίγει ως παρενέργεια

μία πύλη προς τη «γωνία» του διαστήματος όπου κατοικούν οι Gorn. Ναι, σωστά θυμάσαι αυτό τον σαυροειδή τύπο που είχε αντιμετωπίσει ο Γουίλιαμ Σάτνερ στο original series! Οι Gorn λοιπόν κλέβουν αυτή την τεχνολογία, με σκοπό να ταξιδεύουν άμεσα όπου θέλουν και να επιτίθενται χωρίς προειδοποίηση, κι εσύ πρέπει να τους σταματήσεις. Χμ… έχεις δίκιο. Η υπόθεση δεν συμβαδίζει με το νέο όραμα του Τζέφρεϊ Τζ. Άμπραμς. Αντίθετα θυμίζει περισσότερο το παλιό καλό Elite Force 2.



Gameplay

Το παιχνίδι είναι ένα 3rd person shooter που προσφέρει δύο playable χαρακτήρες: τον Kirk και τον Spock. Δίνοντας μεγάλη σημασία στο multiplayer, κάποιος φίλος σου μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο του άλλου χαρακτήρα, είτε τοπικά είτε online. Ακόμα και αν παίξεις μόνος σου όμως, μπορείς να δίνεις εντολές στον άλλο χαρακτήρα ώστε να «χακάρει» συστήματα ασφαλείας, να επιτίθεται σε συγκεκριμένους εχθρούς, κτλ. Θα περιηγηθείς στο ίδιο το Enterprise, επισκεπτόμενος τμήματα του που είδαμε στην ταινία, όπως και σε άλλες περιοχές, τόσο της Federation όσο και των Gorn. Κάθε φορά μπορείς να έχεις μαζί σου το βασικό phaser, ένα άλλο όπλο που μαζεύεις από το πεδίο της μάχης, όπως και χειροβομβίδες. Το phaser πάντως είναι ιδιαίτερα ισχυρό και επιπλέον δεν ξεμένει ποτέ από πυρομαχικά, εκτός από το σύντομο cooldown που απαιτεί μετά από έντονη χρήση. Μπορείς να ακολουθήσεις τη stealth οδό, κάνοντας non-lethal takedowns, αν και δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο να ρίχνεις μπαράζ ενεργειακών βολών! Ως δευτερεύουσες δραστηριότητες θα κάνεις λίγο platforming, θα πέφτεις με μεγάλη ταχύτητα αποφεύγοντας εμπόδια, όπως στη σκηνή της ταινίας με το τρυπάνι, ενώ σε κάποια φάση θα αναλάβεις ακόμα και τον έλεγχο των όπλων του Enterprise. Επίσης το tricorder σου επιτρέπει να κάνεις hacking από μακριά, όπως και να βλέπεις εχθρούς και αντικείμενα πίσω από τοίχους.

Και από εμφάνιση;

Το Star Trek χρησιμοποιεί μία μηχανή γραφικών που καταφέρνει να προσφέρει καλαίσθητο οπτικό αποτέλεσμα, χωρίς να είναι απαιτητική. Τα χρώματα είναι ζωντανά, η φωτεινότητα πάντα επαρκής, ενώ τα εφέ αντανακλάσεων αρκετά καλά. Πολύ καλή και λεπτομερής δουλειά έχει γίνει στα πρόσωπα των χαρακτήρων, ειδικά στα κοντινά πλάνα. Αν και οι φωνές των χαρακτήρων ανήκουν στο cast της ταινίας, εδώ… δεν έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Ίσως δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο voice-over…;

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife