Virtual Reality. Ποιό είναι το καλύτερο VR σύστημα για σένα;

Η εικονική πραγματικότητα πρόσφατα πήρε τη θέση της στην καρδιά μας, με προϊόντα όπως το PlayStation VR, το HTC Vive και το Oculus Rift. Υπάρχουν και άλλα, όπως το Google Cardboard ή το Samsung Gear VR, αλλά θα αναφερθούμε κάποια άλλη φορά σε αυτά. Πριν

συνεχίσω να πω ότι, αν και δε θα εμβαθύνω σε αυτά σήμερα, ειδικά το δεύτερο από αυτά είναι πολύ καλή είσοδος στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, για όλους εκείνους που επιθυμούν μία οικονομική και πιο… «basic» λύση. Ας μη χρονοτριβούμε όμως άλλο, έχουμε άλλωστε πολλά να πούμε.

PlayStation VR

Αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή στο VR gaming, αλλά μην απατάσαι, είναι κομματάκι ακριβό. Εάν έχεις ήδη PlayStation 4 έχεις μπροστά σου ένα ακόμα πρόσθετο έξοδο που κυμαίνεται από τα 400€ (αν δεν έχεις, μιλάμε για 700€ πάνω κάτω).

Το συγκεκριμένο, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι τόσο μειονέκτημα του PS, αλλά μάλλον όλων των συστημάτων που υποστηρίζουν εικονική πραγματικότητα. Οι δύο άλλες προτάσεις στις οποίες θα αναφερθώ κυμαίνονται από τα 750€ και πάνω, και χρειάζονται αρκετά «βαρβάτο» υπολογιστή. Μια μικρή συμβουλή από μένα είναι να ψάξεις και να προμηθευτείς κάποιο bundle που θα περιέχει την PlayStation Camera και τα Move Controllers (εάν δεν τα έχεις ήδη).

Η ποιότητά του είναι κάπως κατώτερη των ανταγωνιστών του (βασίζεται στο PlayStation 4 ενώ τα άλλα σε υπολογιστή καλής απόδοσης). Η διαφορά δεν είναι τόσο αισθητή ώστε να σε δυσαρεστήσει ιδιαίτερα, πάντως. Το PlayStation VR έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα πάνω στις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές. Έχει ήδη συνεργασίες με τα περισσότερα studio κι έτσι εσύ έχεις διαθέσιμα games να φάν’ κι οι κότες.

Παρόλο που υπάρχουν τόσα διαθέσιμα παιχνίδια, δυστυχώς, θα πρέπει να κάνεις τον ανιχνευτή στο PlayStation Store μέχρι να βρεις τι επιλογές έχεις. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα είναι τόσο νέο, αλλά ελπίζω ότι η αναζήτηση των VR games θα γίνει πιο εύκολη σύντομα. Η πιο καλή επιλογή που έχεις, για την ώρα, είναι αυτό το post στο επίσημο blog, που παρουσιάζει τουλάχιστον τη μέχρι τώρα συλλογή.

Oculus Rift

Κάτι καλύτερο από κοινό VR και μάλλον χειρότερο (για την ώρα) από μια αξιοπρεπή μεμονωμένη πλατφόρμα, το Oculus Rift για την ώρα κυκλοφορεί γυμνό, με την κοινότητα να περιμένει τις 6 Δεκέμβρη για την κυκλοφορία των Oculus Touch Controllers, οι οποίοι μαζί με τους sensors (συνδεδεμένοι μέχρι 3 σε έναν υπολογιστή) θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για την πλατφόρμα, δίνοντάς μια πολύ πιο πλήρη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Μέχρι το Δεκέμβρη μπορούμε να συζητήσουμε τι χρειάζεσαι για το Oculus Rift και τι μπορεί να σου προσφέρει αυτή τη στιγμή. Αρχικά, να βγάλουμε από τη μέση το θέμα τιμή. Χρειάζεσαι ένα 500ράκι (537€ και άνω, πιο συγκεκριμένα) για να το αποκτήσεις, τα χειριστήρια λέγεται ότι θα κοστίζουν 178€ και κάθε σένσορας κάνει 71€. Μόνο και μόνο από το άθροισμα αυτών (786€ +) το ποσό είναι κάπως πιο υψηλό από το μέσο όρο. Για να λειτουργήσει χρειάζεται επεξεργαστή Intel i3-6100 και κάρτα γραφικών Nvidia GTX 960 τουλάχιστον.

Στα θετικά του Oculus Rift, μπορείς να παρακολουθήσεις ταινίες πολύ εύκολα με αυτό, παίρνοντας υπόψιν ότι είναι πολύ άνετο, ενώ στο μέλλον θα βγουν αρκετά παιχνίδια τα οποία θα εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα που προσφέρει στον χρήστη είναι αξιόλογη, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι από το Δεκέμβρη θα μπορούμε να το ευχαριστηθούμε ακόμη περισσότερο.

HTC Vive

Ήθελα να κλείσω με το πιο ποιοτικό (και, δυστυχώς, πιο ακριβό) από τα 3 top συστήματα εικονικής πραγματικότητας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Στα 717€ + δεν το αποκαλείς και μία εύκολη «καθημερινή» αγορά, ενώ αξίζει να αναφέρω ότι χρειάζεσαι επεξεργαστή Intel Core i5-4590K με κάρτα γραφικών Nvidia GTX 970 ή AMD R9 390 για να το χρησιμοποιήσεις και να απολαύσεις τους VR κόσμους του όπως πρέπει.

Αν είσαι τελειομανής, αυτό είναι το σύστημα για σένα. Για να σε ανιχνεύσει χρησιμοποιεί δύο βάσεις (αντί μίας κάμερας που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές του) και συνδυάζεται με απίστευτα ποιοτικά χειριστήρια. Προσφέρει μία τελείως καινούρια εμπειρία σε όποιον το δοκιμάσει και δεν έχω αναφέρει το καλύτερο ακόμα. Επιπλέον, η HTC έχει ήδη δημιουργήσει συνεργασία με τη Valve, κάτι που σημαίνει ότι όποιος προμηθευτεί το HTC Vive μπορεί να περιμένει μια ποικιλία από ποιοτικά games στο άμεσο μέλλον. Πέραν της Valve όμως, είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό πολλά studio σχεδιάζουν νέες κυκλοφορίες για το σύστημα του οποίου κατά τη γνώμη μου, η ποιότητα καταρρίπτει τελείως τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα των αντιπάλων του.

Ανάλογα με το τι ψάχνεις, η αλήθεια είναι ότι οποιοδήποτε από τα 3 VR headsets που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά μπορεί να σου ταιριάζει. Η προσιτή τιμή και η ποικιλία διαθέσιμων παιχνιδιών του PlayStation VR, η απίστευτη άνεση του Oculus Rift ή η ανεπανάληπτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει το HTC Vive, μιλάμε για 3, αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτα συστήματα που η πορεία τους θα κρίνει το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο στην αποστολή σου να βρεις το τέλειο σύστημα VR για σένα!

The post Virtual Reality. Ποιό είναι το καλύτερο VR σύστημα για σένα; appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα