WWE 2K Battlegrounds Review

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι expert gamer για να καταλάβει ότι η προσπάθεια της 2K Games να μεταφέρει τον θεαματικό κόσμο του WWE στη σφαίρα του gaming, τα τελευταία χρόνια έχει στεφθεί από… παταγώδη αποτυχία. Το περσινό τραγικό παράδειγμα του WWE 2K20, όπου το παιχνίδι ήταν απλώς unplayable και broken από το πλήθος των bugs που το χαρακτήριζαν, έκανε πολλούς fans να κράξουν δικαιολογημένα

για τις επιλογές της 2Κ Sports και να γυρίσουν την πλάτη στο γνωστό franchise. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημιουργών του μέσω των συνεχών patches που κυκλοφόρησαν, το WWE 2K20 ουσιαστικά δεν βελτιώθηκε ποτέ και έτσι η 2K Sports αποφάσισε να «σπάσει» τον ετήσιο κύκλο της γνωστής σειράς και να την βάλει στον «πάγο», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους developers να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν πάνω σε μια νέα έκδοση, με την προοπτική ότι θα πετύχουν κάτι καλύτερο στο μέλλον. Παρόλα αυτά, κάτι έπρεπε να γεμίσει το κενό για το ομολογουμένως τεράστιο κοινό του wrestling και αυτό δεν είναι άλλο από το WWE 2K Battlegrounds, μιας προσπάθειας βαδίζει στο δικό του ξεχωριστό «arcade» δρόμο, παραμερίζοντας τον simulation χαρακτήρα του WWE 2K και δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην ξέγνοιαστη διασκέδαση (που πάντοτε αποτελεί άλλωστε και το ζητούμενο)…

This is the WWE… JAM!

Οι πιο παλιοί σίγουρα θα θυμούνται τον ιδιαίτερο cartoon fun χαρακτήρα του NBA Jam και το WWE 2K Battlegrounds μοιάζει να  είναι εμπνευσμένο από τον θρυλικό τίτλο των 90s (μόνο που αντί για μπάσκετ, έχουμε πάλη), αλλά και από το WWE All-Stars του 2011. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, ότι πολύ απλά υπάρχει μια over the top αισθητική τόσο στην εμφάνιση των παλαιστών, όσο και στις super κινήσεις τους, οι οποίες είναι φαντασμαγορικές και άκρως χαβαλετζίδικες. Σε γενικές γραμμές, η έννοια του ρεαλισμού, αποτελεί ένα στοιχείο που λάμπει δια της απουσίας του και αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, από τη στιγμή που το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει πολλές όμορφες και διασκεδαστικές στιγμές στους gamers.

Στο WWE 2K Battlegrounds συμμετέχουν όλα τα «enfant terribles» του υπερβολικού κόσμου του WWE, με το roster να περιλαμβάνει περισσότερους από 70 παλιούς και νεότερους αστέρες της πάλης. Αδιαμφισβήτητα, οι φανατικοί φίλοι του είδους θα εκστασιαστούν από το γεγονός ότι θα μπορούν να παίξουν σε ονειρεμένες αναμετρήσεις, βλέποντας τους πιο διάσημους αθλητές του wrestling να τα δίνουν όλα και να πλακώνονται μέχρι τελικής πτώσεως (όπως είναι για παράδειγμα ο Andre the Giant, ο Randy Orton, o Rock, o Undertaker και πολλοί άλλοι). Βέβαια, επειδή το πλούσιο roster ποτέ δεν είναι αρκετό για τους fans, oι developers της Saber Interactive φρόντισαν ώστε να διανθίσουν το WWE 2K Battlegrounds, με μια σειρά από modes που μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, πέραν των single-player exhibition matches (στα οποία οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να τα παραμετροποιήσουν όπως επιθυμούν με matches στο κλουβί, Royal Rumbles, tag matches κ.λπ.), την προσοχή των gamers σίγουρα θα κεντρίσει το μακροσκελές Career mode. Σύμφωνα λοιπόν με το story, οι παίκτες ακολουθούν τη διαδρομή των Paul Heyman και Steve Austin να αναζητούν τον επόμενο αστέρα του WWE. Για να βρουν λοιπόν τον «εκλεκτό» (ο οποίος μάλιστα θα υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με το WWE), καλούνται να ταξιδέψουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου (από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Εδιμβούργο), όπου ανθεί το άθλημα. Η ιστορία παρουσιάζεται μέσω μιας σειράς από comic strips και ουσιαστικά ο παίκτης καλείται να φέρει εις πέρας μια σειρά από matches (ακολουθώντας μια branched δομή), για να λάβει μια σειρά από rewards και να προχωρήσει παρακάτω, φτάνοντας μέχρι το τέλος. Η παρουσίαση του story σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει άλλα AAA sports games, τα οποία διαθέτουν μια πιο κινηματογραφική πλοκή, παρόλα αυτά είναι ένας καλός τρόπος για να μπείτε στο κλίμα του παιχνιδιού. Αυτό που δεν μας άρεσε ήταν ότι η συγκεκριμένη διαδρομή μετά από ένα σημείο γίνεται επαναλαμβανόμενη και βαρετή, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι κάνεις το ίδιο και το ίδιο πράγμα, χωρίς παράλληλα αυτή η πορεία να συμπληρώνεται από ιδιαίτερες συγκινήσεις και σεναριακές ανατροπές.

Σε περίπτωση που βαρεθείτε βέβαια το main story, μπορείτε να προτιμήσετε το Battleground Challenge, το οποίο ακολουθεί μια παρόμοια δομή με το story, μόνο που εδώ δεν υπάρχει αφήγηση ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα και σταδιακά από ένα στραβάδι να τον μετατρέψετε στον απόλυτο αστέρα του WWE. Εννοείται βέβαια πως θα παίξετε πάρα πολλά matches, αν και (surprise) υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς των rewards μέσω του in-game  currency του παιχνιδιού, το οποίο μπορείτε όμως να το αυξήσετε περνώντας μια βόλτα από το store του παιχνιδιού και πληρώνοντας αληθινά χρήματα (η 2Κ Sports είναι γνωστό ότι δεν λέει με τίποτα να απεμπλακεί από τη λογική των microtransactions που κάνουν τους gamers να ακολουθούν τον εύκολο δρόμο). Για τους λάτρεις του online multiplayer υπάρχει και η δυνατότητα για cross-play matchmaking με τα King of the Battleground και Tournament modes, όπου στη μεν πρώτη περίπτωση καλείστε να παίξετε με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο σε ένα συνεχιζόμενο rumble, ενώ το δεύτερο mode κινείται στη λογική της επιτυχημένης πορείας σε μια σειρά από διαδοχικά matches. Αν και τα δύο modes αποτελούν δύο ευχάριστα διαλείμματα, ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει το match-making, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλοί users συνδεδεμένοι.

You Can’t See Me!

Μπαίνοντας στο… ζουμί, που δεν είναι άλλο από την κλωτσοπατινάδα που υπόσχεται κάθε WWE αναμέτρηση στο 2Κ Battlegrounds, εδώ οι developers αποφάσισαν να διαχωρίσουν τους performers σε 4 διακριτές κατηγορίες (classes), ανάλογα με το moveset στο οποίο βασίζονται. Έτσι λοιπόν, θα επιλέξετε ανάμεσα σε Powerhouses, Brawlers, Technicians και All-Rounders, με την κάθε κατηγορία να έχει το δικό της διακριτό στυλ μάχης, αλλά και τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εκτός από το εντυπωσιακό finiseher του κάθε μαχητή, όλοι οι μαχητές ακολουθούν το ίδιο μοτίβο κινήσεων ανάλογα με την  κατηγορία στην οποία ανήκουν. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι δε κινήσεις των παλαιστών χαρακτηρίζονται έντονα από έναν τόνο υπερβολής, καθώς οι δημιουργοί του WWE 2K Battlegrounds πήραν μια σειρά από original signature moves των wrestlers του WWE και τις πέρασαν στην σφαίρα του arcade. Για αυτό και την ώρα ενός match, θα δείτε σχεδόν εξωφρενικά super moves και finishers να αφήνουν φλόγες, να γεμίζουν με πάγο το ring ή να προκαλούν μίνι σεισμικές δονήσεις! Μάλιστα, για να προσθέσουν και άλλους πόντους στην χαβαλετζίδικη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, οι δημιουργοί έχουν προσθέσει και μια μικρή γεύση αλληλοεπίδρασης και με το περιβάλλον (αρκετές φορές θα λατρέψετε ταΐσετε τον αντίπαλο σας σε έναν κροκόδειλο που κόβει βόλτες δίπλα από το ring ή θα προσπαθήσετε να αποφύγετε τα βαρέλια με εκρηκτικά που εκσφενδονίζονται προς το μέρος σας).

Σε ότι έχει να κάνει με τα controls, εδώ μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού, καθώς όταν προσπαθείτε να εκτελέστε μία κίνηση, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι τα πάντα γίνονται εντελώς… random, με τους διάφορους συνδυασμούς να πονοκεφαλιάζουν τον παίκτη. Δυστυχώς o κακός σχεδιασμός των controls κάνει τη ζωή των παικτών αρκετά δύσκολη και κάποιες επιλογές των developers δεν έχουν αποδοθεί σωστά (όπως για παράδειγμα η κακή λειτουργία των counters). Παρόλα αυτά, εάν καταφέρετε και μάθετε τα controls (πριν να διαταραχθεί το νευρικό σας σύστημα), το παιχνίδι προσφέρει μπόλικες rewarding και διασκεδαστικές στιγμές. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα ενός αγώνα θα εμπλακείτε σε αρκετές button-mashing mini-games, δείγμα της arcade φιλοσοφίας που διέπει τον τίτλο της Saber Interactive.

Αν και (ευτυχώς) τα controls δεν θυμίζουν την κάκιστη και θλιβερή εμπειρία του WWE 2K20, ωστόσο είναι εμφανές ότι χρειάζονταν ακόμη περισσότερη δουλειά. Ένα κομμάτι που επίσης ήθελε μεγαλύτερη προσοχή είναι και η A.I., καθώς οι Α.Ι. controlled wrestlers δείχνουν άλλες φορές να είναι… «αδιάφοροι» και βαριεστημένοι (για αυτό και γίνονται εύκολη λεία στους παίκτες που έχουν μάθει τον χειρισμό) κι άλλες φορές μοιάζουν σαν ένα κράμα του Hulk Hogan με τον John Cena που είναι σχεδόν αδύνατο να τους προσπεράσετε. Στους τομείς των γραφικών και του ήχου, το WWE 2K Battlegrounds δεν τα πηγαίνει άσχημα, όμως άσχημη εντύπωση μας άφησαν τα διάφορα bugs και glitches που κάνουν αισθητή την παρουσία τους (ευτυχώς όχι στον υπερθετικό game-breaking βαθμό που είχε το προηγούμενο game της 2K Sports που ήταν εμπνευσμένο από τον κόσμο του WWE).

Wrestlemania… gone bad!

Μπορεί οι δημιουργοί του WWE 2K Battlegrounds να είχαν μια πολύ καλή «πρώτη ύλη» στα χέρια τους, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φλερτάρει με την μετριότητα. Αναμφίβολα, το πρώτο χρονικό διάστημα το WWE 2K20 Battlegrounds μπορεί να εντυπωσιάσει και να σας κερδίσει τη προσοχή, όμως αυτό είναι κάτι που κρατάει για λίγο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εμφανείς αδυναμίες και λοιπές αστοχίες του τίτλου (μονότονο story mode, κακή A.I., εκνευριστικός χειρισμός και microtransactions) ρίχνουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι οι τρελαμένοι fans του κόσμου του WWE σίγουρα θα βρουν μια σειρά από διασκεδαστικούς λόγους για να παίξουν με τις καρτουνιζέ εκδοχές των αγαπημένων τους αστέρων (από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει και WWE 2K στον κοντινό ορίζοντα)… Όσον αφορά για τους υπόλοιπους gamers; Mάλλον το WWE 2K Battlegrounds πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τους συγκινήσει.

Ανάπτυξη: Saber Interactive Έκδοση: 2K Sports Διάθεση: CD Media

The post WWE 2K Battlegrounds Review appeared first on gameslife!.

Keywords
wwe, wwe, nba jam, hulk hogan, john cena, expert, games, sports, franchise, νέα, wrestling, jam, fun, nba, σημαίνει, top, εμφάνιση, super, giant, rock, undertaker, exhibition, royal, tag, paul, aaa, currency, store, online, king, στυλ, original, signature, ring, random, hulk, hogan, john, game, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, john cena, currency, giant, τι σημαινει, nba jam, δουλεια, μπασκετ, σφαιρα, ωθηση, ωρα, aaa, games, game, nba, αισθητικη, αξιζει, απλα, ατμοσφαιρα, αφηγηση, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δομη, δειγμα, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εκρηκτικα, εννοια, εμφάνιση, επρεπε, ζωη, ιδιο, θυμιζει, κινηση, κλιμα, λειτουργια, μινι, μπορειτε, νεα υορκη, παντα, ουσιαστικα, παρουσιαση, περιβαλλον, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, στυλ, φυσικα, αδυνατο, fun, ασχημη, super, button, cross, royal, jam, exhibition, φιλοι, hulk, franchise, john, hogan, hulk hogan, ιδιαιτερο, wrestling, κακος, king, κλουβι, κομματι, mini, μοιαζει, stars, paul, original, sports, παιχνιδι, play, player, rock, ring, random, σημαίνει, signature, single, tag, online, top, undertaker, χερια, store
Τυχαία Θέματα