Watch Dogs Legion: πρώτες εντυπώσεις από hands-on gameplay (Video)!

Πριν από λίγες μέρες, είχα την ευκαιρία να περάσω περίπου 4 ώρες με το νέο Watch Dogs Legion, μέσω ενός ειδικού streaming gameplay, που μας παρείχε η Ubisoft σε συνεργασία με την ελληνική της αντιπροσωπεία, τη CD Media. Η διαδικασία ήταν ομολογουμένως πρωτόγνωρη και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον κόσμο, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω

τις εντυπώσεις μου, και μόνο αυτές, αφού όσο hyped και αν είμαι, δεν θα ήταν αντικειμενικό να επιχειρήσω ένα μίνι review για τρεις βασικούς λόγους.  Πρώτον, γιατί έπαιξα μέσω streaming και όχι με εγκατεστημένο το παιχνίδι στο σύστημα μου (με όλες τους περιορισμούς που αυτό μπορεί να φέρει), δεύτερον γιατί -όπως μας επισήμαναν από την Ubisoft – δεν ήταν η τελική έκδοση, και τρίτον γιατί δεν έχω ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εφόσον έπαιξα από τη μέση και όχι από την αρχή. Ας πάμε όμως να πάρουμε μια καλή γεύση από το πολυαναμενόμενο game της Ubisoft… 

Ο αρχικός χαρακτήρας που είχα υπό τον έλεγχο μου… μας άφησε χρόνους πολύ νωρίς, λόγω ατυχήματος με το μηχανάκι. Κάτι επειδή έτρεχα σαν τρελός, κάτι επειδή στο Λονδίνο οδηγούν ανάποδα, δεν ήθελε πολύ να γίνει το κακό! Έτσι ανέλαβα αμέσως τον έλεγχο του επόμενου στρατολογημένου μέλους των DedSec, τον οποίο μπορώ να πω με περηφάνεια ότι κατάφερα να κρατήσω ζωντανό μέχρι το τέλος του demo session!

Υπήρχαν διαθέσιμες αποστολές σε διάφορες κατηγορίες των side quests, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου (ε ναι, για ένα παιχνίδι σαν το Watch Dogs, 4 ώρες είναι… λίγο, πολύ λίγο) επέλεξα να ακολουθήσω την εξέλιξη του main quest. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι τα νέα gadgets ενσωματώνονται πλέον με πολύ ωραίο seamless τρόπο στις αποστολές, και δεν αποτελούν απλά extras. Η εξαιρετικά προσεγμένη υπόθεση, βιώνοντας την «από κοντά», δείχνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, που θολώνουν τρομακτικά τη γραμμή ανάμεσα στο σκοτεινό σημέρα και στο αβέβαιο αύριο, καθώς ο κόσμος του Legion προσφέρει μια μοναδική ισορροπία μεταξύ δυστοπικού και καθημερινού.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία του gameplay είναι ότι στο Watch Dogs Legion μπορούμε να στρατολογήσουμε σχεδόν κάθε πολίτη που συναντούμε στο δρόμο, αρκεί να ολοκληρώσουμε κάποιο quest που μας αναθέτουν, σε φάση «το ένα χέρι νίβει το άλλο». Ένα από αυτά τα quests ήταν να χρησιμοποιήσω το τηλεκατευθυνόμενο spiderbot για να αποκαταστήσω τη λειτουργία του Big Ben. Επειδή οι χαρακτήρες δεν είναι… ακροβάτες, το platforming υλοποιείται μέσα από τα «μάτια» των gadgets, ένας μηχανισμός που δεν αφαιρεί καθόλου από την εμπειρία που αναζητάμε σε αυτή την περίπτωση και σίγουρα προσφέρει πάρα πολλές fun στιγμές.

Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς έλαβα μέρος και σε ένα underground fight club (όχι ότι υπάρχουν και… overground). Όπως το περίμενα, εκεί πάλεψα χωρίς όπλα, αλλά αυτό που δεν περίμενα (αν και θα έπρεπε) ήταν ότι οι διοργανωτές κάνουν τα πάντα ώστε να χάσω. Δεν μάσησα όμως, και έβγαλα νοκ άουτ όλους όσους μου «αμόλησαν»… για να μάθουν τι εστί DedSec!

Μετά από τόση «δουλειά» ήρθε η ώρα και για λίγη χαλάρωση. Έτσι πήρα ένα σκάφος από μία προβλήτα και άρχισα τις βόλτες στον Τάμεση! Ο οποίος είναι το καλύτερο venue για να κάνετε τουρισμό στο virtual Λονδίνο, αφού από εκεί φαίνονται τα πάντα – η Βουλή, το London Eye, οι όχθες του Τάμεση κτλ. Για μια ακόμη φορά, οι δημιουργοί παίρνουν άριστα στην fictional, αλλά εκπληκτικά “κοντινή” εκδοχή του δυστοπικού Λονδίνου (το οποίο όσο τρομακτικό και εάν σας φαίνεται, δεν απέχει και πολύ από τη σημερινή κατάσταση)!

Τέλος, επειδή οι αποστολές έχουν συγκεκριμένη δομή, αποφάσισα πως ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσω τη μάχη, ήταν να βρω τον πρώτο ασφαλίτη (δεν υπάρχει ακριβώς αστυνομία στο παιχνίδι) και να… ρίξω την πρώτη μπουνιά, κυριολεκτικά! Χωρίς να έχω σκοπό να κάνω πίσω, η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα, με drones να με πυροβολούν. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι στο οπλοστάσιο μου δεν υπήρχε ούτε ένα φονικό όπλο, αλλά όλα είναι αποτελεσματικά, τόσο εναντίον ανθρώπων όσο και μηχανών.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στο μιάμισης ώρας gameplay video που κατέγραψαν για λογαριασμό μας τα παιδιά της Ubisoft, και ανεβάσαμε στο κανάλι μας, στο YouTube. Εννοείται πως όταν κυκλοφορήσει το πλήρες παιχνίδι, στα τέλη του μήνα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μπόλικο gameplay και ένα κανονικό review. N’joy!

The post Watch Dogs Legion: πρώτες εντυπώσεις από hands-on gameplay (Video)! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα