Xiaomi: Η Τρίτη Κατασκευάστρια Κινητών Παγκοσμίως, Πέφτει Η Samsung

Το τρίμηνο που μας πέρασε ίσως ήταν και το καλύτερο για την Xiaomi στην μέχρι τώρα ιστορία της, αφού σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Στη τελευταία της έκθεση, η Strategy Analytics μάλιστα τοποθετεί τη Κινέζικη εταιρεία στην 3η θέση παγκοσμίως.

Η εκπληκτική άνοδος στις πωλήσεις για την Xiaomi οφείλεται στο άνοιγμα στις Δυτικές αγορές,

που σε αυτό βοήθησε και η πρόσληψη του Hugo Barra, και φυσικά το γεγονός ότι κατασκευάζει κινητά με κορυφαία χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές. Για το τελευταία τρίμηνο του 2014 που πέρασε, η Xiaomi απέστειλε 18 εκατομμύρια συσκευές, ενώ το ίδιο τρίμηνο πέρυσι είχε αποστείλει 5,2 εκατομμύρια. Έτσι η Xiaomi κατέχει το 5,2% της παγκόσμιας αγοράς.

Στην πρώτη θέση, παρόλο που μειώθηκαν κατά 60% τα κέρδη από πέρυσι, βρίσκεται η Samsung με 79,2 εκατομμύρια αποστολές και ποσοστό 24,7%, ενώ το 2013 είχε 88,4 εκατομμύρια αποστολές και ποσοστό 35%. Λόγω αυτής της μεγάλης μείωσης, η Κορεάτικη εταιρεία σκέφτεται να μειώσει τις τιμές και τις συσκευές που κυκλοφορεί.

Στην δεύτερη θέση είναι η Apple με 39,3 εκατομμύρια αποστολές και ποσοστό 12%, μικρότερο όμως από το 13,4% που είχε πέρυσι, και στη τέταρτη θέση είναι η LG που σημείωσε όμως και αυτή ρεκόρ αποστολών με 16,8 εκατομμύρια.

Συντάκτης: Άγγελος Χυτήρογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα