Ragnarok Odyssey

Ημερομηνία κυκλοφορίας, demo και οι πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο Action RPG του PS Vita.

To PlayStation Vita βρίσκεται εδώ και ένα περίπου χρόνο στα ράφια των καταστημάτων, αλλά η έλλειψη ποιοτικών κυκλοφοριών όπως είναι λογικό έχει επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στις πωλήσεις του. Ιδιαίτερα

στον τομέα των RPG τα πρώτα δείγματα γραφής στην κονσόλα της Sony είναι αποθαρρυντικά, καθώς τα New Little King's Story και Disgaea 3: Absence of Detention σε καμιά περίπτωση δεν εκμεταλλεύονται τις hardware δυνατότητές της. Εντούτοις, αυτό τον μήνα το κλίμα αναμένεται να αντιστραφεί καθώς δύο αξιόλογες κυκλοφορίες θα φτάσουν επιτέλους στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο λόγος γίνεται για τo Persona 4: Golden, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει σε πρόσφατο άρθρο μας και τo Ragnarok Odyssey.

Το Ragnarok Odyssey είναι ένα Action RPG από την ιδιαίτερα έμπειρη στον χώρο Game Arts. H ιαπωνική εταιρεία μας έχει προσφέρει στο παρελθόν τις κορυφαίες JRPG σειρές Grandia και Lunar. Μάλιστα το πρώτο Grandia συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τα 10 κορυφαία JRPG όλων των εποχών στην στήλη Best Of του GameWorld. Το Ragnarok Odyssey κυκλοφόρησε αρχικά πριν από ένα χρόνο στην Ιαπωνία, ενώ μεταφέρθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμερική. Να προσθέσουμε ότι η ευρωπαϊκή κυκλοφορία είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά για άγνωστους λόγους υπήρξε καθυστέρηση.

Η επερχόμενη δημιουργία της Game Arts διαδραματίζεται στο σύμπαν του MMORPG Ragnarok Online, το οποίο κυκλοφόρησε στην Κορέα πριν από μια δεκαετία. Οι επιρροές από την Σκανδιναβική μυθολογία είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. To Ragnarok για τους Σκανδιναβούς είναι το γεγονός που σηματοδοτεί την καταστροφή του κόσμου, κάτι σαν την χριστιανική Αποκάλυψη. Το gameplay του Ragnarok Odyssey κινείται στα πρότυπα της σειράς Monster Hunter της Capcom. Υπάρχουν έξι διαθέσιμες character classes οι οποίες είναι οι εξής: Sword Warrior, Hammersmith, Assassin, Mage, Hunter και Cleric. Κάθε class έχει ξεχωριστά skills και spells, καθώς και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην μάχη. Για παράδειγμα ο Cleric με το spell Sanctuary μπορεί να θεραπεύσει ταυτόχρονα όλα τα μέλη της ομάδας σας, ενώ ο Archer διαθέτει ένα skill ονόματι Arrow Shower που προκαλεί τρομακτική ζημιά με μεγάλο AoE.

{youtube}gWnWdJGUU3A|400|300{/youtube}

Εν τω μεταξύ, το leveling system έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με αντίστοιχες κυκλοφορίες σε παρόμοιο ύφος. Πρακτικά στο Ragnarok Odyssey τα levels καταργούνται και στην θέση τους συναντάμε το Card System. Μέσω του μηχανισμού αυτού εξοπλίζετε με διάφορες Cards του χαρακτήρες σας, αυξάνοντας παράλληλα τα στατιστικά τους και μαθαίνοντάς τους νέες abilities. Στην πορεία κάνοντας upgrade την ενδυμασία/πανοπλία σας μπορείτε να εξοπλιστείτε με περισσότερες Cards, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα σας. Να προσθέσουμε ότι τις Cards μπορείτε να τις συλλέξετε είτε ως έπαθλα από τις μονομαχίες σας, είτε να τις αγοράσετε από τους εκάστοτε vendors. Επιπλέον, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Ragnarok Odyssey είναι ότι υποστηρίζει co-op για 2-4 παίχτες τόσο τοπικά, όσο και online.

Στο PlayStation Blog ανακοινώθηκε ότι το σημερινό update του PlayStation Store θα περιλαμβάνει το demo του Ragnarok Odyssey. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες classes για να επιλέξετε, Sword Warrior, Assassin και Cleric. Οι αποστολές για τις δύο πρώτες classes λαμβάνουν χώρα σε μια περιοχή που ονομάζεται Idavoll Plains. Εκεί θα μπορέσετε να πάρετε μια γεύση και από τα boss fights, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον Orc King. Στην περίπτωση που επιλέξετε τον Cleric θα ταξιδέψετε στο Thor's Volcano και θα λάβετε μέρος σε ένα κυνήγι λύκων.

Το Ragnarok Odyssey θα κυκλοφορήσει "ψηφιακά" μέσω του PlayStation Store στις 20 Φεβρουαρίου για το PS Vita. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το αν θα υπάρξει αντίστοιχη retail έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα