Xbox One: Προβλήματα στην λειτουργία TV

Τα 60Hz output της κονσόλας ενδεχομένως να είναι ελαττωματικά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

To εξειδικευμένο στον τομέα των τηλεοράσεων site HDTV Test κατηγορεί το Xbox One για ελαττωματική υποστήριξη TV στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη γενικότερα. Συγκεκριμένα, μας ενημερώνει πως το output των 60Hz της κονσόλας θα οδηγήσει σε αναπαραγωγή

που "τρεμοπαίζει" των σημάτων PAL στα 50Hz.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το εν λόγω site εξηγεί πως οι PAL χρήστες που θα θέλουν να δουν τηλεόραση μέσω της κονσόλας θα έχουν προβλήματα σταθερότητας της εικόνας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το native frame rate του Xbox One είναι 60Hz, αλλά η Βρετανία και η Ευρώπη χρησιμοποιούν ραδιοτηλεοπτικό σήμα 50hz, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα της ιστορικής χρήσης των PAL και SECAM αναλογικών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων μετάδοσης.

"Για να εμφανιστεί μια εικόνα από σήμα που εκπέμπει στα 50Hz σε σύστημα των 60Hz, απαιτείται μια διαδικασία που ονομάζεται frame rate conversion (FRC), η οποία ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων έχει σαν αποτέλεσμα αυτό το "τρέμουλο" της οθόνης. Ανάλογα με την εκτέλεση της διαδικασίας αλλά και την αρχική ανάλυση (720p or 1080i), οι θεατές αναμένεται να παρατηρήσουν πτώση στο frame rate ή ακόμη και παράκαμψη ορισμένων frames, όπως και "παίξιμο" της εικόνας, ειδικά σε γρήγορα κινούμενα πλάνα όπως πχ. σε μετάδοση κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα".

Το άρθρο επίσης αναφέρει έναν χρήστη ο οποίος φαίνεται πως είχε τέτοια προβλήματα βλέποντας το Sky Sports, ενώ τα frames έπεφταν αισθητά όταν η κάμερα κινούταν πάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Παρόμοια προβλήματα αναφέρουν και διάφοροι χρήστες στο NeoGAF, ενώ κάποιοι άλλοι ενημερώνουν πως δεν αντιμετώπισαν τέτοια θέματα.

Εάν ισχύουν τα παραπάνω που αναφέρει το HDTV Test, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στις PAL περιοχές, όχι στις NTSC, αφού εκεί το τηλεοπτικό σήμα εκπέμπει στα 60Hz.

Το Xbox One είναι η πρώτη ever κονσόλα που περιλαμβάνει port για HDMI input, με σκοπό να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τηλεόραση μέσω αυτού. Η εν λόγω λειτουργία αποτέλεσε ουσιαστικά και ένα μεγάλο κομμάτι της αρχικής προώθησης της συσκευής από την Microsoft.

Keywords
Τυχαία Θέματα