Λαχανικά με πορτοκάλι και ξύδι βαλσάμικο

Λαχανικά με πορτοκάλι και ξύδι βαλσάμικο

ΑπόArtemisia, 07/07/2013

Ολόφρεσκα λαχανικά στο πιάτο σας με εξαιρετική σάλτσα πορτοκαλιού...

Total Time: 40Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20ΛεπτάΥλικά:Φασολάκια βελόνες - 600 γρ.Πιπεριά κόκκινη - 1 τεμ.Πιπεριά κίτρινη - 1 τεμ.Κρεμμυδάκια μικρά - 5-6 τεμ. αυτά που χρησιμοποιούν για στιφάδοΑρακάς φρέσκος - 100 γρ.Σπανάκι φρέσκο - 100 γρ.Χυμός πορτοκαλιού - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΞύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτάλι της σούπαςΔενδρολίβανο - 1 κουταλάκι του γλυκούΒαλσάμικο - 1/2 κουτάλι της σούπαςΑλάτι - 1/2 κουτάλι της σούπαςΠιπέρι - 1 κουταλάκι του γλυκούΕλαιόλαδο - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΝερό - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΟδηγίες:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες ,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το δενδρολίβανο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει μπαστουνάκια , τον αρακά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε τα λαχανικά με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε στην συνέχεια το σπανάκι, αλάτι-πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν για περίπου άλλα 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και αν θέλουμε γαρνίρουμε από πάνω με τυρί φέτα ή λιαστή ντομάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαχανικά,lachanika