Ψωμί με δύο άλευρα

ΥλικάΚαλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιούΑλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3 φλιτζάνια του τσαγιούΜαγιά νωπή 30 γρ ή 25 γρ ξερήΕλαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπαςΑλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκούΝερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού για την μαγιάΣουσάμι μαύρο ή άσπρο 1 κουταλιά της σούπαςΝερό χλιαρό όσο πάρει για το ζύμωμαΟδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ

τα δύο άλευρα , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την μαγιά, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να ζυμώσουμε. Ζυμώνουμε περίπου 1ο λεπτά και η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας (έτσι το βλέπουμε στην πράξη πόσο νερό χρειάζεται να προσθέσουμε). Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.Πασπαλίζουμε με το μαύρο ή άσπρο σουσάμι , την βάζουμε σε ζεστό μέρος , την σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα το ψωμί για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε επάνω σε ένα τραπεζομάντηλο, την σκεπάζουμε και σιγά σιγά ξεφορμάρουμε το ψωμί.Τρώγεται ζεστό και κρύο.

The post Ψωμί με δύο άλευρα appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψωμί,psomi