Φωτιά Κουβαράς: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Κουβαρά & Λαγονησίου για έλλειψη δράσης των εναέριων μέσων

Η φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά εξαπλώνεται όλο και πιο απειλητικά προς τις γύρω περιοχές. Συγκεκριμένα, το 112 έχει στείλει τρία μηνύματα για εκκένωση περιοχών ενώ φαίνεται η πυρκαγιά να κατεβαίνει μέχρι και το Άνω Λαγονήσι όπου υπάρχουν πάνω από 4000 σπίτια που απειλούνται.

Ο Νίκος Κωστόπουλος, κάτοικος Λαγονησίου δήλωσε ότι πριν 4 ώρες η φωτιά ήταν πολύ πιο ελεγχόμενη όσο βρισκόταν στην κορυφογραμμή, ωστόσο η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά κινείται όλο και ταχύτερα και είναι σχεδόν αδύνατο

να σταματήσει.

Παράλληλα, κάτοικος του Κουβαρά, η Γεωργία Κοντάκη, κατήγγειλε λίγο νωρίτερα ότι δεν υπήρχαν εναέρια μέσα για 1μιση ώρα, με αποτέλεσμα η μάχη με τις φλόγες να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι ήταν για τις χερσαίες δυνάμεις δράσης. Δήλωσε επίσης ότι η φωτιά βρισκόταν “μια ανάσα” από τα σπίτια και οι κάτοικοι είχαν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την εκκένωση.

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα προς τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριά, για την ασφάλεια των κατοίκων να κατευθυνθούν προς Ανάβυσσο από την λεωφόρο Αναβύσσου. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενημέρωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι θα υποχωρήσουν μετά τις 9 το βράδυ, γεγονός πολύ δυσάρεστο, καθώς εκείνη την ώρα δεν θα μπορούν να δράσουν οι εναέριες δυνάμεις και θα κληθούν να δράσουν μόνοι τους οι πυροσβέστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα