Γιατί δεν είμαστε η “δουλειά” μας

Αγαπάτε τη δουλειά σας αλλά την αφήνετε να σας καθορίζει; Ποια είναι τα μειονεκτήματα που έχει η προσάρτηση της αυτοεκτίμησής σας σε μια δουλειά;

1 Η καριέρα αλλάζει 
Οι περισσότεροι φοιτητές δεν εργάζονται στον τομέα σπουδών τους μετά την αποφοίτησή τους. Ο μέσος άνθρωπος αλλάζει καριέρα 5-7 φορές. Για να μην αναφέρουμε όλα τα σκαμπανεβάσματα της επιτυχίας και πόσο φευγαλέα μπορεί να είναι. Τη μια στιγμή είστε ο Mark Zuckerberg και την άλλη είστε ο Mark… Suckingberg – ένας κοινός άνθρωπος.

2 Όλοι έχουν διαφορετικές

ερμηνείες για την επιτυχία
Το διδακτορικό για το οποίο είστε τόσο περήφανες, έχει τόση σημασία για τον έφηβο γιο σας όσο το χρώμα της γόβας που φοράτε σήμερα. Με λίγα λόγια, μην περιμένετε να σας δώσουν όλοι την ίδια «πίστωση» για τα επιτεύγματά σας.

3 Κάποιος είναι πάντα καλύτερος από εσάς
Πραγματικά ελπίζουμε να «σκίζετε» σε ό,τι κάνετε! Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι μέτριοι ή στον «πάτο» του βαρελιού, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά εργάζονται. Ίσως να μην φτάσετε ποτέ στο 1% της επιτυχίας του Έλον Μασκ ή του Τζεφ Μπέζος. Αλλά αυτό τους κάνει 100 φορές καλύτερους από εσάς ως άνθρωπο;

Το μυστικό

Η δουλειά σας δεν είναι το μόνο που είστε. Εκτός από εργαζόμενη, είστε επίσης σύζυγος, μητέρα, φίλη, δρομέας, κλπ. Πάνω απ’ όλα, είστε ένας άνθρωπος ισοδύναμος με κάθε άλλον στον πλανήτη – που εργάζεται για να πληρώνει τους λογαριασμούς.

The post Γιατί δεν είμαστε η “δουλειά” μας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα