Πόσο εύκολο είναι μια γυναίκα να ισορροπήσει και τι της στοιχίζουν όλοι οι ρόλοι;

Τι μπορείτε να κάνετε αν είστε γυναίκα με όλους αυτούς τους ρόλους, ώστε να μη χάσετε την ταυτότητα σας, να ισορροπήσετε και να είστε ευτυχισμένες;

Αιώνες αγώνων για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Για να ακούγεται η φωνή μας. Για να διεκδικούμε το χώρο μας. Για να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Όλα αυτά, εμείς, οι γυναίκες. Με τη γυναίκα να επωμίζεται όλο και περισσότερες ευθύνες και να μοιράζεται ανάμεσα σε πολλούς ρόλους. Τη γυναίκα-σύζυγο, τη γυναίκα-μητέρα, τη γυναίκα-νοικοκυρά, τη γυναίκα-θηλυκό και τέλος τη γυναίκα-εργαζόμενη που πρέπει όπως και σε όλους τους άλλους ρόλους της να είναι

δημιουργική, ακούραστη, ικανή και ταλαντούχα. Και ταυτοχρονα με όλα αυτά χρειάζεται να είναι στοργική κόρη, τρυφερή θεία, αλλά και ενημερωμένη πολίτης. Και φυσικά ο κατάλογος είναι μακρύς!

Τι στοιχίζουν στη γυναίκα οι τόσοι ρόλοι;

Όσο γοητευτικά κι αν είναι τα πολλά πρόσωπα της γυναίκας που εκφράζονται μέσα από τους πολλούς της ρόλους, το ερώτημα παραμένει. Μήπως τελικά παραείναι πολλοί οι ρόλοι; Πόσο εύκολο είναι η γυναίκα να ισορροπήσει ανάμεσά τους και τι της στοιχίζουν όλοι οι ρόλοι;

-Άγχος να τα προλάβει όλα.

-Κούραση και εξάντληση αφού τελικά τα προλαβαίνει όλα.

-Τύψεις και ενοχές για και ανασφάλεια για το αν τα κάνει όλα αρκετά καλά.

-Έλλειψη προσωπικού χρόνου.

-Παραμέληση της υγείας και της εμφάνισής της.

-Ανάπτυξη τελειομανίας.

-Άρνηση αποδοχής βοήθειας από τους άλλους.

Πώς μπορεί να ισορροπήσει;

Τι μπορείτε να κάνετε αν είστε γυναίκα με όλους αυτούς τους ρόλους, ώστε να μη χάσετε την ταυτότητα σας, να ισορροπήσετε και να είστε ευτυχισμένες;

-Προσδιορίστε τις αξίες, τους ρόλους, τις ανάγκες σας. Σκεφτείτε αν όλα αυτά είναι πράγματι δικά σας ή αντικατοπτρίζουν τα “θέλω” των άλλων.

-Επικοινωνήστε τα «θέλω» σας, τα «μπορώ» σας, τις ανάγκες σας. Μιλήστε ανοιχτά και ξεκάθαρα για αυτές.

-Αντί να χάνετε την ταυτότητά σας, αναζητήστε τον εαυτό σας μέσα σε όλους αυτούς τους ρόλους και εστιάστε στον πιο αυθεντικό.

-Διαχειριστείτε τον χρόνο σωστά.

-Οργανωθείτε. Βάλτε προτεραιότητες και μην αναβάλετε.

–Βάλυε υγιή όρια και μάθευρ να λέτε “όχι”!

-Μην κυνηγάτε το τέλειο και αποφύγετε στους στόχους σας τον συγκεντρωτισμό.

-Φτιάξτε ένα υποστηρικτικό σύστημα. Ζητήστε βοήθεια από τους γονείς σας, από τον σύζυγο ή σύντροφό σας ή από τους φίλους και συναδέλφους σας.

-Φροντίστε τον εαυτό σας με σωστή διατροφή, γυμναστική και τα ετήσια τσεκάπ!

-Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας! Προγραμματίστε ένα καφέ με φίλη, μια έξοδο για φαγητό ή χορό, ένα μασάζ.

-Συνειδητοποιήστε τι σας δημιουργεί άγχος και αποστασιοπιηθείτε. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να το αντιμετωπίσετε.

-Αποδεχτείτε τον εαυτό σας.

-Απομακρυνθείτε από περιοριστικές πεποιθήσεις και στερεότυπα που αφορούν στις γυναίκες (π.χ. η μάνα είναι αυτή που έχει πρωταρχικό γονεϊκό ρόλο. Ή η γυναίκα οφείλει να είναι καλή νοικοκυρά,κλπ).

-Μην αφήνετε, με την ανεκτική σας στάση, να εδραιώνονται καταστάσεις που δεν σας αρέσουν.

-Διεκδικήστε τη διαφορετικότητα σας και μην αναλώνεστε σε προσπάθειες να αποδείξετε την αξία σας.

-Σκεφτείτε θετικά. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να βρίσκει σε κάθε πτυχή της ζωής το θετικό.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω ή έστω και λίγα από αυτά θα ανακαλύψετε σύντομα ότι ναι, μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά που θέλετε, με αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένες, χωρίς να χάνετε την ταυτότητά σας και κυρίως χωρίς να παλινδρομείτε ανάμεσα στους πολλούς σας ρόλους!

The post Πόσο εύκολο είναι μια γυναίκα να ισορροπήσει και τι της στοιχίζουν όλοι οι ρόλοι; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσο,poso