Ρεβεγιόν για όλες τις γεύσεις στα 4 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας!

Είναι οι πιο γιορτινές μέρες του χρόνου. Τα εστιατόρια βάζουν τα δυνατά τους και στήνουν τα πιο όμορφα και πλούσια τραπέζια της χρονιάς. Ανάλογα με τις γεύσεις σας, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και χρόνια σας πολλά!

1 Αν θέλετε γιορτές με γεύση και άρωμα Ιταλίας: Ρεβεγιόν στο Sale & Pepe

Η ζεστή και φιλόξενη σάλα του Sale e Pepe έχει ντυθεί γιορτινά και θα γευθείτε τα νέα εορταστικά μενού συνοδεία εκλεκτών κρασιών από την βραβευμένη κάβα του εστιατορίου. Οι υπέροχοι

συνδυασμοί και οι γεύσεις Βορειο-ιταλικής κουζίνας συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό αντίστοιχο της ποιότητας του εστιατορίου που έχει συμπληρώσει 26 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων (€58/άτομο) ξεκινάει με ασυναγώνιστη Ζεστή σαλάτα από γαρίδες με σάλτσα Armoricana & μικρή ratatuille λαχανικών ή με Prosciutto S. Daniele με μικρή σαλάτα πολύφυλλη, fettuccine of Endive, αυγό ποσέ & φρέσκια μαύρη τρούφα από τη Norcia. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Το απολαυστικό ταξίδι συνεχίζεται με χειροποίητα lasagna πράσινα με ragout πάπιας & μανιτάρια ή ravioli γεμιστά με φιλέτο ροφού, τοματίνια, quenelles από ροφό & κάπαρη. Για κυρίως πιάτο ο chef σας προτείνει Scaloppina από μοσχάρι Black Angus με μανιτάρια & φρέσκια μαύρη τρούφα ή Caciucco από ψάρι ημέρας και θαλασσινά. Το μενού τελειώνει γλυκά με Fondant σοκολάτας με σπιτικό παγωτό βανίλια ή με Tiramisu di Sale & Pepe με σπιτική μαρμελάδα raspberry, κρέμα mascarpone, biscotto savoiardo al caffè, Sambucca, σοκολάτα Μαδαγασκάρης & φρούτα του δάσους.

Τα εξαίσια εδέσματα που θα απολαύσετε στο μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (€65/άτομο) περιλαμβάνουν για αρχή ανάλαφρη Βελουτέ από κολοκύθα αρωματισμένη με τραγανό φασκόμηλο & μανιταράκια σοτέ, με Caspian Keta Χαβιάρι Malossol και στη συνέχεια επιλογή από Tartare από φρέσκιες γαρίδες με Tartufo Tuber Uncinatum & μικρή σαλάτα εποχής ή Μπουκίτσες από Buffalo Mozzarella με χυμό τομάτας, ζεστή σαλάτα από κολοκυθάκια, τοματίνια Κρήτης, μαϊντανό & άγρια ρόκα. Ακολουθούν Tortelli γεμιστά με γλυκιά gorgonzola και αχλάδια, με φρέσκο βούτυρο & καρύδια, ενώ για κυρίως πιάτο θα είναι δύσκολη η επιλογή σας μεταξύ Φιλέτου από μοσχάρι Black Angus alla Wellington με πουρέ γλυκοπατάτας & μαύρη τρούφα και Casserole du Jour, ποικιλία από ψάρι ημέρας σοτέ με κυδώνια, γυαλιστερές, φρέσκιες γαρίδες, χταπόδι, χυμό από τοματίνια & κάπαρη. Για επιδόρπιο θα σας καταπλήξει το λαχταριστό Caldo Freddo al Cioccolato e Menta με Semifreddo αρωματισμένο με δυόσμο, καρδιά από σοκολάτα & ανανά, με ζεστή Truffe Chocolat πραλινάτα & Fondant σοκολάτας από τη Nicaragua.

Η ομάδα του Sale e Pepe βάζει τα καλά της και σας υποδέχεται με φροντίδα και εορταστική διάθεση επιλέγοντας όπως πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες. Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του Ivan Ottaviani, που εδώ και 26 χρόνια σας χαρίζει τις πιο ξεχωριστές γεύσεις και οι φετινές γιορτές θα σας μείνουν αξέχαστες!

Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό από τις 2 το μεσημέρι. Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό τη Δευτέρα 26/12/2016 & τη Δευτέρα 2/1/2017 τις βραδινές ώρες.
SALE & PEPE ● Αριστίππου 34 ● Κολωνάκι, Λυκαβηττός ● τηλ. 210 7234102

2 Αν θέλετε γιορτές με άρωμα και γεύση Ελλάδας: Ρεβεγιόν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

Ο επικεφαλής σεφ του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, Αλέξανδρος Φουρούλης με την ομάδα του, σχεδίασε για τα Ρεβεγιόν των εορτών ένα δημιουργικό μενού πέντε πιάτων συνδυάζοντας την αγάπη για τη Μάνη με αυτή για τον πλούτο των Ελληνικών γεύσεων.

Σε αυτό πρωτοπαρουσιάζεται ένα παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό, οι Δίπλες. Εδώ, σε μοντέρνα εκτέλεση συνοδεύονται από κρέμα μελιού και πούδρα από μελομακάρονα, αλλά θα καταφέρουν να ξυπνήσουν τις μνήμες των οικογενειακών παραδοσιακών γευμάτων ή δείπνων, όπως παλιά. Ακόμα, επενδύει σε κυρίως στο Κοκοράκι, το οποίο θα γεμίσει με κάστανα και θα συνοδεύσει με πουρέ γλυκοπατάτας και πατατούλες αρωματισμένες με φρέσκα βότανα.

Το μενού του Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει: Ποτήρι Αφρώδους Οίνου, Βελουτέ κολοκύθας με γιαούρτι και ξινοτύρι, Ανάμεικτη σαλάτα με παντζάρια και φλοίδες κεφαλογραβιέρας, λουσμένα με vinaigrette εσπεριδοειδών, Μαύρο ραβιόλι με θαλασσινά σε σάλτσα οστρακοειδών, Κοκοράκι ψημένο σε κενό αέρος γεμιστό με κάστανα, πουρέ γλυκοπατάτας και πατατούλες αρωματισμένες με φρέσκα βότανα, Σπιτικές δίπλες με κρέμα μελιού και πούδρα από μελομακάρονα

Κόστος: €40/άτομο.

Ανήμερα Χριστουγέννων το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό μόνο το μεσημέρι. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς το ΜΑΝΗΜΑΝΗ θα είναι κλειστό.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 14.00 – 23.00, Κυριακή 13.00 – 18.00

Που: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τ. 210 9218180

3 Αν θέλετε γιορτές με άρωμα ανατολής και ευρωπαικό αέρα: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς στο Rakkan Bar Lounge Restaurant

Rakkan στα Ιαπωνικά σημαίνει αισιοδοξία και το Rakkan Bar Lounge Restaurant – ο μοναδικός προορισμός για τους λάτρεις της fusion Euroriental κουζίνας στην Αθήνα – δημιούργησε δύο μοναδικές προτάσεις για τα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με στόχο να απολαύσουμε τις γιορτές σε μια αισιόδοξη, εορταστική ατμόσφαιρα. Με άρωμα Ανατολής και με αέρα Ευρωπαικό, η fusion Euroriental προσέγγιση της ομάδας των chef της κουζίνας, αντανακλάται άξια στα εορταστικά μενού. Αναλυτικά:

Menu Παραμονής Χριστουγέννων
Welcome: Prosecco Bellini με καπνιστό σολομό σε blinis, Σούπα: Βελουτέ με αχινό και κουνουπίδι, Ορεκτικό: Ceviche σφυρίδας με φινόκιο και ροζ γκρέιπφρουτ & Sushi Platter Κυρίως Πιάτο: Christmas duck – μπούτι πάπιας confit και φιλέτο πάπιας με πουρέ από κάστανο, μανιτάρια μορχέλες και σάλτσα bigarade, Επιδόρπιο: Μους σοκολάτας γάλακτος Valrhona με compote καραμέλας μήλου, αρωματισμένο με yuzu και ζελέ από suntori whiskey, Τιμή: €80 / άτομο.
Το Ρεβεγιόν Παραμονής Χριστουγέννων θα πλαισιώσει μουσικά ο DJ VAL με Xmas Disco (μετά τις 11.00).

Menu Παραμονής Πρωτοχρονιάς
Welcome: Σαμπάνια με γαρίδα avocado, Σούπα: Oxtail Bourguignon, Ορεκτικό: Καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου και χτένι & Sushi Platter, Κυρίως Πιάτο: Φιλέτο Rossini, μινιόν, σκεπασμένο με Φουά Γκρα τρούφα και σάλτσα Madeira, Επιδόρπιο: Fondan Bitter Σοκολάτας με Cremeux εξωτικών φρούτων, ζελέ mango και χιόνι καρύδας, Τιμή: €90 / άτομο. Το Ρεβεγιόν Παραμονής Πρωτοχρονιάς θα πλαισιώσει μουσικά η performer Alessandra Rassimov.

Κρατήσεις: 21 0808 7941 • Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, 14562 Αθήνα

4. Αν θέλετε γιορτές με εμπνευσμένο μενού: στο SIMUL gastronomic situ.

Πλησιάζοντας τη Νέα Χρονιά τα πάντα αφορούν στη νέα αρχή, τις νέες αποφάσεις και τις νέες αποκαλύψεις. Αν ακόμη δεν έχετε προγραμματίσει που θα κάνετε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά υπάρχει η καλύτερη πρόταση: το SIMUL gastronomic situ.

Πιστό στην υπόσχεσή του να υπηρετεί την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο προτείνει δύο ευφάνταστα μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ο σεφ Νίκος Θωμάς σχεδίασε με βάση τα υλικά της εποχής και τη δημιουργικότητα της έμπνευσης τα δύο ξεχωριστά μενού γιατί και τις γιορτές θέλουμε να είμαστε ~μαζί~.

Το μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€50/άτομο) περιλαμβάνει Welcome Drink ~ Σούπα σελινόριζα “αυγολέμονο ”με τσιπς από μάγουλα μαύρου χοίρου~ Tartare πατζάρι με χαρούπι, καρύδια και γκοργκοτζόλα dolce ~ Τηγανητό ραβιόλι γεμιστό με χόρτα εποχής, καμένο κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα από πολύχρωμα τοματίνια ~ Σιγομαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας αρωματισμένο με εστραγκόν, κολοκύθα και τηγανητή γέμιση ~ Sοrbet μανταρίνι και τέλος Εκλέρ με κρέμα κάστανο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (€60/άτομο) προτείνουν Welcome Drink ~ Σούπα φιδέ με άγρια μανιτάρια, miso και τσίλι νίμα ~ Σαλατικά σχάρας με κινόα, ζελέ ρόδι και τηγανητό μαστέλο ~ Φρέσκα χτένια με ριζότο πατάτας και μαρμελάδα λεμόνι~ Σιγομαγειρεμένη σπάλα από ζαρκάδι με ρίζες της γης και τρούφα ~ Παγωτό βατόμουρο και τέλος Τάρτα μελομακαρόνου με καμένη λευκή σοκολάτα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά.

Που: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι ~ 210 7224737 ~ email:[email protected]

The post Ρεβεγιόν για όλες τις γεύσεις στα 4 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
αθηνα, εστιατορια, γευσεις, νέα, ελλαδα, σαλατα, chef, μοσχαρι, black, σοκολατα, παγωτο, biscotto, Πρωτοχρονιά, κρητη, freddo, chocolat, ivan, τηλ, σεφ, μελομακαρονα, Ακρόπολη, σημαίνει, fusion, ροζ, sushi, duck, whiskey, xmas, Χριστούγεννα, drink, γαλοπουλα, email, Κορμός Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, Gioachino Rossini, σπιτικο παγωτο, χιονι, χειροποιητα, τρουφα, xmas, δυνατα, βοτανα, γεμιστα, γλυκα, κηφισια, ομορφα μυστικα, ριζοτο, σεφ, τα νεα, φρουτα, χταποδι, email, αγαπη, αυγο, αισιοδοξια, αρωμα, ατμοσφαιρα, ατομο, αχλαδια, βανιλια, βατομουρο, γαριδες, γευση, γιαουρτι, γκρειπφρουτ, δευτερα, υπαρχει, ζαρκαδι, ζελε, ζεστη, θωμας, καβα, καπαρη, κηφισιας, κουζινα, κυδωνια, κινοα, λευκη, λυκαβηττος, μαυρο, μανη, μανιταρια, μυστικα, ομαδα, παντα, οπως παλια, ροζ, ροδι, ροκα, σαββατο, συνεχεια, ταρτα, τιμη, τηλ, τυρι, φασκομηλο, χαβιαρι, χατζηβασιλειου, ομορφα, ωρες, biscotto, black, chef, chocolat, duck, freddo, fusion, γλυκο, ivan, κλειστο, καρδια, κυριακη, drink, ψαρι, σημαίνει, sushi, ταξιδι, θαλασσινα, υλικα, whiskey, χερια
Αναζητήσεις
bellini revegion
Τυχαία Θέματα