Στο αδυνάτισμα μην απορρίπτετε το πλήρες γάλα!

Κάθε φορά που θέλετε να χάσετε βάρος επιλέγετε άπαχο γάλα και απορρίπτετε το πλήρες; Αυτή δεν είναι μια καλή κίνηση όταν πρόκειται για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τι έδειξε η έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι περισσότερες από 18.000 γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και πλήρες γάλα είχαν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες.

Ορισμένα απαραίτητα λιπαρά οξέα απομακρύνονται όταν αποβουτυρώνεται το γάλα και έτσι καταλήγει να γίνεται

λιγότερο χορταστικό. Επομένως, για να χορτάσετε θα πρέπει να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα. Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όταν οι άνθρωποι μειώνουν την ποσότητα λίπους στη διατροφή τους, τείνουν να το αντικαθιστούν με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να έχουν χειρότερη επίδραση στη συνολική υγεία.

Το γάλα είναι γνωστό για την πρωτεΐνη και το ασβέστιο που περιέχει. Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Ένα ποτήρι γάλα θα μας δώσει περίπου 8γρ πρωτεΐνης. Μια δίαιτα με πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Η πρωτεΐνη μας κρατάει χορτάτους για ώρα και ελέγχει την όρεξη μας.

Επιπλέον, η πέψη της πρωτεΐνης απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από το σώμα μας. Καίμε μέχρι και 30% των θερμίδων της πρωτεΐνης κατά τη διαδικασία της πέψης. Για σύγκριση, καίμε περίπου 3% για το λίπος και 5-10% για τους υδατάνθρακες.

Το γάλα περιέχει τεράστιες ποσότητες ασβεστίου. Όντως, μόλις ένα ποτήρι γάλα έχει 300 mg ασβεστίου. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση ασβεστίου είναι 1200 mg. Το ασβέστιο είναι ωφέλιμο για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Βοηθάει τον οργανισμό μας να κάψει αποτελεσματικό το σωματικό λίπος για ενέργεια, αλλά και αποτρέπει την απορρόφηση του λίπους.

Θα αδυνατίσω αν πίνω γάλα αμυγδάλου;

Το γάλα αμυγδάλου είναι καλύτερο ρόφημα για αδυνάτισμα, σε σχέση με το γάλα. Καταρχάς, έχει λιγότερες θερμίδες. 100γρ έχουν περίπου 25 θερμίδες. Ακόμα και το γάλα 2% έχει διπλάσιες θερμίδες.

Επιπλέον, το γάλα αμυγδάλου δεν έχει κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερίνη και είναι φτωχό σε σάκχαρα, αλλά και πρωτεΐνη. Σίγουρα, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αποτελέσει άριστη προσθήκη σε μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων για αδυνάτισμα!

The post Στο αδυνάτισμα μην απορρίπτετε το πλήρες γάλα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα