10 πράγματα που δε γνωρίζαμε για την «Κυρία Καίτη», ιδρύτρια του οίκου Kathy Heyndels

Ο οίκος μόδας Kathy Heyndels ανακοίνωσε χτες το απόγευμα τον θάνατο της ιδρύτριάς του Κατερίνας Χατζηδιάκου, μιας γυναίκας που υπήρξε μια από τις πιο καταξιωμένες και γνωστές Ελληνίδες σχεδιάστριες.

«Με μεγάλη μας λύπη, σήμερα, η δική μας Kathy Heyndels ή όπως οι περισσότεροι την γνώριζαν, η Κυρία Καίτη μας άφησε. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο!», έγραψε η ανάρτηση στο Instagram

και φυσικά τα σχόλια συμπαράστασης στην οικογένεια ήταν αμέτρητα.

View this post on Instagram

A post shared by Kathy Heyndels (@kathyheyndels)

Μπορεί όλοι στον χώρο της μόδας να τη γνωρίζαμε ως την Κυρία Καίτη αλλά ποια ήταν στην πραγματικότητα αυτή η γυναίκα που κατάφερε τόσα σπουδαία πράγματα με το brand που δημιούργησε μόνη της;

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την «Κυρία Καίτη»

#1. Το όνομά της ήταν Κατερίνα Χατζηδιάκου και έζησε για αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες πριν πάρει την απόφαση να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Στις βρυξέλλες άνοιξε το πρώτο της ατελιέ το 1956 και εκεί σχεδιάζε κυρίως νυφικά και βραδινά φορέματα.

#2. Επέστρεψε στη χώρα μας το 1983 έχοντας κάνει ήδη σπουδαία καριέρα (σχεδόν 30 χρόνων) στην Ευρώπη.

#3. Η Κυρία Καίτη παίρνει την απόφαση να έρθει στην Αθήνα και να ανοίξει το ατελιέ της στο Κολωνάκι.

#4. Το 1987 η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με τη σχεδιάστρια για τις παραστάσεις της σε θέατρο και οποιαδήποτε άλλη δημόσια εμφάνισή της. Η Αλίκη τα καταφέρνει και έτσι ξεκινάει μια μακροχρόνια σχέση αγάπης ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

#5. Η Κατερίνα Χατζηδιάκου δημιουργεί χειροποίητα φορέματα και η Αλίκη γίνεται αυτόματα το fashion icon της εποχής. Μάλιστα η ίδια η ηθοποιός δέχτηκε να περπατήσει και στην πασαρέλα της σχεδιάστριας φορώντας νυφικό στο πλευρό του Κώστα Σπυρόπουλου με τον οποίο μόλις είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν.

#6. Το 1989 ο γιος της Κατερίνας Χατζηδιάκου, Γιάννης Τόγκος, ασχολείται πιο ενεργά με τον οίκο και μαζί σχεδιάζουν την πρώτη τους κοινή κολεξιόν.

#7. Οι δημιουργίες του Γιάννη Τόγκου γίνονται ανάρπαστες και η επιτυχία του οίκου βγαίνει εκτός Ελλάδας καθώς τα ρούχα του γνωστού brand γίνονται ανάρπαστα στο Παρίσι, στο Σεν Τροπέ, στην Κύπρο, στην Αμερική, στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

#8. Το 2012 η Βασιλική Τσιρογιάννη εκπροσωπεί τη χώρα μας στον διαγωνισμό Μις Κόσμος στις ΗΠΑ και το Kathy Heyndels φόρεμά της βραβεύεται ως η καλύτερη δημιουργία υψηλής ραπτικής στον διαγωνισμό.

#9. Αγαπημένες πελάτισσες του οίκου είναι επί χρόνια η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας και η σεΐχισσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

#10. Το 2019 η Adriana Lima επιλέγει να φορέσει φόρεμα Kathy Heyndels σε φωτογράφισή της για το μεγαλύτερο περιοδικό της Ρωσίας, NUMERO RUSSIA.

Ας δούμε μερικές υπέροχες δημιουργίες του οίκου

2007 Αθηνών Αρένα-Επίδειξη Kathy Heyndels

2008 Guzel-Επίδειξη Kathy Heyndels 

2008 Ελαιουργείο-Επίδειξη Μόδας Kathy Heyndels

2009 Τεχνόπολις- 9η Εβδομάδα Μόδας

2010 Αστέρας Βουλιαγμένης-Επίδειξη Kathy Heyndels.

2011 Αστέρας Βουλιαγμένης-Επίδειξη μόδας Kathy Heyndels

2012 King George Palace-Επίδειξη Kathy Heyndels

2013 Metropolitan Expo-Επίδειξη Kathy Heyndels

2014 Μέγαρο Μουσικής- Bridal Expo-Kathy Heyndels

2015 Ατελιέ Kathy Heyndels- Κατερίνα Στικούδη 

2016 Ζάππειο-Bridal Fashion Week Athens -Ισμήνη Νταφοπούλου-Ευαγγελία Αραβανή 

2017 Ατελιέ Kathy Heyndels-Fitting Ειρήνη Παπαδοπούλου

2018 Ζάππειο.”Bridal Expo 2018″-Επίδειξη Kathy Heyndels- Έλενα Τσαγκρινού

2019 Ζάππειο-Ημερίδα ΕΕΑ “Η αισθητική σύμμαχος της γυναικείας επιχειρηματικότητας”

2020 Ζάππειο-AXDW-Backstage Kathy Heyndels- Γιάννης Τόγκος 

Πηγή φωτογραφιών: NDP Photo Agency

Διαβάστε περισσότερα:

Η Fashion Editor προτείνει: 15 μάξι φούστες που έχουμε ερωτευτεί

Τα φορέματα του καλοκαιριού που θα θέλεις να φοράς συνέχεια- Βρήκαμε τα πιο hot σχέδια

H Danielle Bernstein μας δείχνει ποια μαγιό θα φορεθούν περισσότερο φέτος το καλοκαίρι

Keywords
κηδεία, instagram, view, βρυξέλλες, ελλαδα, αθηνα, θεατρο, fashion, icon, σεν, κυπρος, ηπα, lima, russia, king, metropolitan, athens, expo, εεα, photo, καλοκαιρι, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, βουγιουκλακη, ειρήνη παπαδοπούλου, βραδινα φορεματα, instagram, χειροποιητα, βγαινουν, αθηνων αρενα, γυναικα, ζαππειο, ηθοποιος, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, ηπα, καριερα, μαγιο, νυφικα, ρουχα, τεχνοπολις, φορεματα, icon, russia, αικατερινη, αισθητικη, αλικη βουγιουκλακη, αμερικη, αραβικα, βγαινει, βρυξέλλες, γινει, γινεται, γινονται, δικη, δειχνει, εεα, ελενα, ειρηνη, εβδομαδα, ενεργα, εμφάνιση, επιτυχια, ευαγγελια, ευρωπη, κηδεία, ιδια, η δικη, ισμηνη, οικο, κυρια, λυπη, μεγαρο μουσικης, οικος, οικογενεια, ονομα, παρισι, σαουδικη αραβια, σεν, συνεχεια, σχολια, τογκος, τογκου, φυσικα, athens, axdw, guzel, fashion, photo, χωρα, king, lima, metropolitan, νυφικο, expo
Τυχαία Θέματα