Raquel Welch: Πέθανε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Raquel Welch.

Σύμφωνα τα ξένα ενημέρωσης, η ηθοποιός πέθανε το πρωί της Τετάρτης (15/02) μετά από ασθένεια που την ταλαιπωρούσε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τον θάνατο της ηθοποιού.

Ποια ήταν η Raquel Welch.

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1940 στο Σικάγο από Βολιβιανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Οι άσχημες σχέσεις του ζευγαριού έφεραν τη νεαρά Raquel σε δύσκολη

θέση και μοναδική διέξοδος απ’ την πραγματικότητα ήταν η ενασχόλησή της με το χορό και το θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών και πρωταγωνίστησε σε περίπου 65 ταινίες.

Το 1973 τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της Constants στην ταινία «Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Richard Lester, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Oliver Reed, Michael York και Richard Chamerlain.

Πέρα από τη γοητεία της, φανέρωσε και τις υποκριτικές της ικανότητες και μάλιστα ως κωμικός. Υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, το 1987 με τον πρωταγωνιστικό στη δραματική ταινία «Right to Die», υποδυόμενη μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε τίποτα από τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τους ρόλους της στο «Fantastic Voyage» και στο «One Million Years BC», όπου και συμμετείχε το 1966. Έκανε επίσης μια εμφάνιση στο «The Cher Show» το 1975 και ερμήνευσε το «I’m a Woman» με την Cher.

Ανά διαστήματα, διάφορα περιοδικά τη συμπεριέλαβαν στη λίστα των πιο sexy ηθοποιών, όλων των εποχών. Eίχε αναδειχθεί «1 από τις 100 πιο sexy star στην ιστορία του κινηματογράφου» στο περιοδικό Esquire και βρισκόταν στο #3 από τις «100 πιο sexy star του 20ου αιώνα», σύμφωνα με το Playboy.

Η Raquel Welch παντρεύτηκε 4 φορές σε όλη της τη ζωή. Αρχικά, τον James Welch το ’59 και ο γάμος τους κράτησε μέχρι το ’64. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Damon και την Tahnee, που έγιναν επίσης ηθοποιοί.

Στη συνέχεια ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Patrice Curtis το ’67 κι έμειναν μαζί έως το ’72. Το 1980 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Andre Weinfeld και ο γάμος τους διήρκησε έως το 1990. Τέλος, παντρεύτηκε τον Richard Palmer το ’99 κι έμεινε μαζί του έως το 2008.

Διαβάστε επίσης:

Survivor All Star: «Λύγισε» ο Στέλιος Χανταμπάκης -«Έχω ένα σοβαρό θέμα με την οικογένειά μου»

Γιώργος Καραμίχος: «Όταν κάποιος καταδικάζεται για βιασμό, το να κυκλοφορεί ελεύθερος είναι λίγο περίεργο για μένα»

Survivor All Star: Ξεσπά ο Σπύρος Μαρτίκας -«Με ψήφισε μια κλίκα της υποκρισίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα