Skinification: H νέα τάση στην ομορφιά μιλά για τη σπουδαιότητα της αυτοφροντίδας

Οι περισσότερες γυναίκες αγαπάμε το skincare και ακολουθούμε πιστά την ιεροτελεστία στη φροντίδα του προσώπου μας! Είμαστε πλέον πολύ ενημερωμένες για τα συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα μας, και λέξεις όπως ρετινόλη, νιασιναμίδη ή πεπτίδια έχουν μπει για τα καλά στο λεξιλόγιό μας! Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Γιατί έρχεται μια νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς, που φέρει το όνομα “Skinification” και μιλάει για τη σημασία της αυτοφροντίδας, του πολύτιμου “me time” με θεραπείες που δεν αφορούν μόνο στην περιποίηση του προσώπου

μας που δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά και όλου του σώματος, των μαλλιών ακόμα και των νυχιών μας.

Οπότε δεν κάνουμε μόνο skin layering στο πρόσωπο με ορούς και εξειδικευμένες κρέμες. Με την ίδια αγάπη, συνέπεια και επιμέλεια πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά και τα νύχια μας!

Η τάση έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία COVID-19 και τα επακόλουθα του lockdown. Τότε καταλάβαμε και την αξία του να φροντίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας, να κάνουμε τα μποτέ μας, τα ποδόλουτρά μας, ακόμα και να βυθιζόμαστε μέσα στο καυτό νερό της μπανιέρας μας και να χαλαρώνουμε!

Καθώς αναπτύσσονται νέα προϊόντα και φόρμουλες, έχουμε μια καλύτερη ιδέα για τη σημασία των πραγμάτων, όπως ο φυσικός φραγμός του δέρματος και η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής.

Το “Skinification” συγκεντρώνει πολλές πτυχές της αυτοφροντίδας που οι άνθρωποι θεωρούν σημαντικές στη ρουτίνα τους, όπως ποιοτικά συστατικά και προϊόντα πολλαπλών χρήσεων.

Τι είναι το Skinification;

Το “Skinification” επικεντρώνεται στη θεραπεία του υπόλοιπου σώματος με την ίδια προσοχή που δίνουμε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είτε πρόκειται για το τριχωτό της κεφαλής, είτε για το δέρμα του υπόλοιπου σώματος, είτε για την περιποίηση των άκρων σας, το skinification είναι ένας τρόπος να εισάγετε κάποια συστατικά που αποδεδειγμένα έχουν κάνει καλό στην επιδερμίδα του προσώπου σας και στο υπόλοιπο σώμα σας.

Όλο και περισσότερες γυναίκες πλέον αναζητούν καλλυντικά πολλαπλών χρήσων για παράδειγμα που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και κεραμίδια μέχρι και προϊόντα περιποίηση μαλλιών που ένα σαμπουάν θα έχει και ενυδατικά έλαια, όπως το λάδι jojoba, για να θρέψει παράλληλα την τρίχα.

Μια άλλη ιδέα πίσω από αυτό το trend είναι ότι το δέρμα είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας υγείας και ευεξίας και ότι φροντίζοντας τη γενική μας υγεία, μπορούμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών, των νυχιών, των χεριών και του σώματός μας. Πρόκειται για μια ολιστική δηλαδή προσέγγιση στη φροντίδα του δέρματος και τη συνολική ευεξία: ομορφιά από μέσα προς τα έξω.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο μεγάλα beauty brands όσο και μικρές μάρκες έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τα προϊόντα μακιγιάζ τους με συστατικά που αγαπούν το δέρμα, καθώς οι γυναίκες κυρίως γίνονται όλο και πιο προσεκτικές σχετικά με τα προϊόντα που εισάγουν στη ρουτίνα τους. Έννοιες όπως clean beauty, vegan προϊόντα είναι θεμιτά της τάσης!

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε επίσης δεκάδες υβριδικά προϊόντα περιποίησης δέρματος-μακιγιάζ που ακολουθούν την τάση του “Skinification”.

Που έχουν πολλαπλές χρήσεις και αγαπούν το δέρμα, ακόμα και το τριχωτό της κεφαλής μας!

Για πάρα πολύ καιρό, η περιποίηση των μαλλιών ήταν απλώς οποιοδήποτε σαμπουάν και μαλακτικό, αλλά αυτό φαίνεται πως αλλάζει. Η φυσική περιποίηση των μαλλιών έχει ήδη αρχίσει με φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά, με επαναγεμιζόμενα δοχεία, με σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα αλλά με προϊόντα εμπλουτισμένα με θρεπτικά και προστατευτικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ.

Την ίδια συνέπεια πρέπει να ακολουθήσουμε για την υγεία των νυχιών μας. 

Ξέρατε πως υπάρχουν top coats με ρετινόλη για την ενίσχυση των νυχιών ή με βιταμίνη C ιδανικό για λάμψη που πρέπει να εντάξουμε asap στη ζωή μας;

Οι υπέρμαχοι αυτής της τάσης ουσιαστικά λένε μην μένεις μόνο στην επιφάνεια και στην επιλογή ενός ωραίου χρώματος βερνικιού. Βάλε λαδάκι θρέψης στα πετσάκια, κρέμα στα χέρια, ορό στη βάση του νυχιού ώστε να εξασφαλίσεις υγιή άκρα.

Τελειότητα από την κορυφή έως τα νύχια λοιπόν και εγώ λέω ΝΑΙ. Επιδερμίδα δεν είναι μόνο το πρόσωπο!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Mια ματιά ακόμα:

Lifted face blusher: Έτσι πρέπει να βάζεις το ρουζ!

Keywords
Τυχαία Θέματα