Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες -Τέλεια ιδέα για βράδυ Τσικνοπέμπτης!

Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

800 γραμμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
το χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Για το χοιρινό στο

φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.

Πηγή: argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα