ΑΥΤΟ είναι το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο που έγινε στέκι για την ομάδα του Faysbook.gr

Η ομάδα του Faysbook.gr αγαπάει το καλό φαγητό και πολύ τακτικά μετά τη δουλειά όλα τα μέλη της πηγαίνουμε για lunch ή παραγγέλνουμε στο γραφείο το μεσημεριανό μας. Το στέκι μας εδώ και πολύ καιρό είναι το Burger Joint και συνήθως στο τέλος της εβδομάδας καταλήγουμε εκεί για Crispy Chicken burger, πίτσα

Margerita και φυσικά NY Cheesecake με coulis φράουλας -αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα χάνετε!

Ωστόσο την περασμένη Παρασκευή είχε επιτέλους φανταστικό καιρό και αποφασίσαμε να φύγουμε από το κέντρο με το τραμ για τη Γλυφάδα (έτσι για την αλλαγή αλλά και επειδή το είδαμε σαν εκδρομή) και να επισκεφτούμε το ιταλικό εστιατόριο Vittoria Gati.

Ο γνωστός σεφ Γιώργος Παπακώστας -είναι και ένας από τους ιδιοκτήτες- έτυχε να βρίσκεται εκεί και τον προσκαλέσαμε στην παρέα μας. Φυσικά μιλήσαμε για τα εστιατόρια της οικογένειάς του, τα μελλοντικά του σχέδια που είναι πολλά και τις γεύσεις, που αποτελούν τις καλύτερες αφορμές για να ξεκινήσει μια κουβέντα. Εννοείται πως δεν παραλείψαμε να ποζάρουμε δίπλα του, όπως βλέπετε παρακάτω.

O Γιώργος Παπακώστας με τον Editor in chief του Faysbook.gr, Γιώργο Ευσταθίου, την Fashion Director, Ελένη Βάγια, τον Editor, Φραγκίσκο Βιδάλη και την Fashion Editor, Μαρία Λαζαρίδη

Όλα άρχισαν με το Burger Joint (εφόσον του αναφέραμε πόσο fans είμαστε): «Είναι ένα project που το λατρεύω και βοήθησε την οικογένειά μου να βγει από μια δύσκολη οικονομική κατάσταση πριν από 10 χρόνια. Κοιτώντας πίσω είμαι υπερήφανος για αυτό που έχουμε πετύχει σήμερα…Φτάσαμε εδώ από ένα μικρό εστιατόριο με burger 80 τ.μ. μέσα σε μια στοά που γνώρισε απίστευτη επιτυχία γιατί ήταν το πρώτο που πούλαγε ποιοτικό burger στην Ελλάδα με γκουρμέ επιλογές».

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το το Vittoria Gati: «Άνοιξε πριν από 3 χρόνια και προέκυψε από την ανάγκη μου για το upscale dining, δηλαδή να κάθομαι και να τρώω με μαχαιροπίρουνο σε έναν πολύ ωραίο χώρο. Το ίδιο συζητούσα και με τα αδέρφια μου. Μας έλειπε που όταν ήμασταν μικροί ντυνόμασταν ωραία και πηγαίναμε με την μαμά μας στα εστιατόρια που διατηρούσε ο πατέρας μου για να απολαύσουμε το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Ήταν μια ιεροτελεστία. Τελευταία όμως συνειδητοποίησα πόσο πολύ έχει αλλάξει η Αθήνα και ο κόσμος. Ειδικά μετά τις καραντίνες οι περισσότεροι θέλουν να βάλουν τη φόρμα και να πάνε μέχρι το μαγαζί στη γωνία που ίσως και να έχει και μέτριο φαγητό, να τσιμπήσουν κάτι και να επιστρέψουν στο σπίτι. Όταν άδειασε ο χώρος δίπλα στο Burger Joint αποφασίσαμε να τον πάρουμε και να τον αξιοποιήσουμε και έτσι δημιουργήθηκε το Vittoria Gati». 

https://www.faysbook.gr/wp-content/uploads/2009/03/220329154447_ezgif.com-gif-maker-2.mp4

Όσον αφορά στο όνομα Vittoria Gati και πως αυτό προέκυψε μας εξήγησε: «Τόσο εγώ όσο και τα αδέρφια μου συνηθίζαμε να πηγαίνουμε για δουλειά κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στα μαγαζιά του. Η πιο εύκολη δουλειά που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως 12χρονα ήταν οι καφέδες. Τότε είχαμε μια παλιά vintage εσπρεσομηχανή που λεγόταν Vittoria Arduino και αποφασίσαμε να το ονομάσουμε έτσι. Το Gati προέκυψε από τα αρχικά των ονομάτων των αδερφών μου, G- Γιώργος, A- Αθανάσιος, T-Θεοφάνης και το I από το Ιωάννης, που είναι του μπαμπά και θέλαμε να το βάλουμε στο τέλος συμβολικά για να δείξουμε σε όλους πόσο μας βοηθάει να προχωρήσουμε μπροστά».

Ακόμα και σήμερα, ο κος Γιάννης είναι κάθε μέρα στο μαγαζί και καμαρώνει για την επιτυχία των παιδιών του, δίνοντάς τους τις συμβουλές και την εμπειρία του- από το 1967 βρίσκεται στο χώρο της εστίασης.

Επηρέασε όμως ο κορονοιός το καινούριο μαγαζί; «Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Vittoria Gati πήγε απίστευτα καλά. Μετά ήρθε ο κορονοιός και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε κλειστό. Τότε ήταν που σχεδιάσαμε εκ νέου το μενού με τον σεφ, Σάββα Λαζαρίδη ώστε να μπορεί να γίνει σωστό delivery στα μακαρόνια. Πήρα 5 κιλά από τις πολλές δοκιμές…Και στη δεύτερη καραντίνα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Κάναμε και ένα είδος catering με ολόκληρα μενού και την περίοδο των Χριστουγέννων δεν μπορούσαμε να δεχτούμε άλλες παραγγελίες. Έτσι όταν ανοίξαμε πάλι κανονικά ο κόσμος που μας είχε δοκιμάσει μέσω delivery ή catering ήρθε και στο μαγαζί να μας γνωρίσει από κοντά». 

Για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα: «Το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε τόσο ωραία το Vittoria Gati μας έδωσε την όρεξη και την πολυτέλεια να σκεφτούμε το επόμενο βήμα. Έτσι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το αδερφάκι της Vittoria στο κέντρο, στην Πλατεία Καρύτση, το Gloria Gati. Επειδή το κτίριο που θα γίνει είναι τεράστιο αποφασίσαμε στο υπόγειο να γίνει ένα speakeasy Burger Joint που δεν θα έχει ούτε ταμπέλες ούτε τίποτα, και θα το γνωρίζουν μόνο λίγοι. Μάλιστα εδώ και δύο βδομάδες λειτουργεί ως delivery για αρχή και πηγαίνει πολύ καλά. Το Burger Joint θα ξεκινήσει να δέχεται κόσμο (το delivery λειτουργεί ήδη) σε περίπου 1 εβδομάδα και το Gloria Gati αρχές Μαίου».

Last but not least ο γνωστός σεφ ετοιμάζει ακόμα ένα ιδιαίτερο concept που θα μπει στο Athens Street Festival. Η νέα επιχειρηματική ιδέα του Γιώργου Παπακώστα θα είναι Ghost Kitchen και θα κάνει delivery σε όλη την Αθήνα από μυστικά location.

Και επειδή ωραία τα λόγια αλλά έπρεπε να δοκιμάσουμε και το φαγητό, μάθαμε πριν από εσάς για εσάς το πιο hot πιάτο του Vittoria Gati, το Agnolotti. Πρόκειται για ζυμαρικά από το Piemonte της Ιταλίας, με γέμιση από μοσχάρι και ricotta, μανιτάρια, λάδι τρούφας και κρέμα Parmigiano.

Ένα επίσης δημοφιλές πιάτο είναι το σπαγγέτι al Lemoni, που γίνεται με βούτυρο, χυμό λεμονιού και παρμεζάνα, μπροστά στον πελάτη.

Τι άλλο φάγαμε; Έχουμε και λέμε…. Πίτσα και πάλι πίτσα, με ζυμάρι αργής ωρίμανσης 8 ημερών που την κάνει ακαταμάχητη.

Πολλές επιλογές, για μας όμως η Margarita DOP ήταν μονόδρομος. Με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό.

Πήραμε και Tartare di Bistecca (ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, λάδι τρούφας, crostini και παρμεζάνα) που πραγματικά έλιωνε στο στόμα.

Συνεχίσαμε με Gnocchi con Pesto di Basilico (χειροποίητα Gnocchi  με pesto βασιλικού, κουκουνάρι, burrata, flakes παρμεζάνας, τοματίνια φούρνου και λάδι βασιλικού), ένα αριστούργημα γεύσης, όπως επίσης και το Rigatoni Alfredo (με κρέμα παρμεζάνας αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο, κοτόπουλο και μανιτάρια) αλλά και το Spaghetti Carbonara (με guanciale, αυγό, παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι).

Το γεύμα μας τελείωσε με Bigne alla crema, δηλαδή pate a choux με gelato mascarpone, ζεστή sauce σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια. Ένα επιδόρπιο που απλά δεν υπάρχει.

Φεύγοντας καταλάβαμε πως στο εξής θα μοιραζόμαστε τα lunch dates μας ανάμεσα στο Burger Joint και στο Vittoria Gati. Και ήδη λέμε την Παρασκευή να το επισκεφτούμε ξανά.

Διαβάστε ακόμα:

Viral -συνταγή: Τα αγαπημένα spicy ζυμαρικά της Gigi Hadid!

Φανταστική σούπα Κολοκύθας (βελουτέ) -Μπουκιά και απόλαυση!

Keywords
Τυχαία Θέματα