Εξαφανίζει η οδοντόκρεμα τα σπυράκια; Οι ειδικοί απαντούν!

Όσες από εσάς αντιμετωπίζετε πρόβλημα με σημάδια ακμής ακολουθείτε συγκεκριμένη ρουτίνα καθημερινής περιποίησης με προϊόντα που σας προτείνει ο δερματολόγος και η αισθητικό σας.

Το πιθανότερο είναι να περνάτε περιόδους που τα σημάδια είναι σε έξαρση και προσπαθείτε να βρείτε τρόπους ώστε να τα ηρεμήσετε ή ακόμη καλύτερα να τα εξαφανίσετε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maquilladora |

Lifestyle (@magamakeup) στις 9 Ιαν, 2018 στις 5:27 πμ PST

Και κάπου εδώ έρχονται κάποιες συμβουλές από την κολλητή σας ή ακόμη και από τη μητέρα σας που ακολουθείτε ελπίζοντας πάντα πως θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια. Η χρήση οδοντόκρεμας είναι μία από αυτές.

Είναι μάλιστα μία από τις πιο συχνές απορίες που όλες σας έχετε. Αν πράγματι η οδοντόκρεμα βοηθά ή απλά είναι ένας ακόμη μύθος. Οι ειδικοί λοιπόν είναι και πάλι εδώ για να σας τη λύσουν μια και καλή.

Αν και η οδοντόκρεμα υπάρχει περίπτωση αρχικά να μαράνει το σπυράκι, στη συνέχεια όμως αφήνει έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα και ερεθισμούς. Οι περισσότερες φόρμουλες περιέχουν στη σύνθεσή τους baking soda, οινόπνευμα, μεθόλη, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανθρακικό άλας καλίου.

Συστατικά δηλαδή που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό ακόμη και κάψιμο ανάλογα με το τη χρόνο που θα την αφήσετε να δράσει στο δέρμα. Οι δερματολόγοι επιμένουν πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Αυτό σημαίνει πως μόνο οι  ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν την καθεμία από εσάς ξεχωριστά. Ναι, ίσως μία γυναίκα να απλώσει οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι και εκείνο να εξαφανιστεί χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Αντίθετα όμως, σε κάποια άλλη μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα από ένα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα, να αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκες, να πίνετε πολύ νερό και να προσέχετε τη διατροφή σας.

Τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση τους θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς όπως επίσης και τα αιθέρια έλαια τεϊόδεντρου και λεβάντας. Όσον αφορά στην οδοντόκρεμα κρατήσετε τη για τον σωστό καθαρισμό των δοντιών σας.

Διαβάστε ακόμη:

Beauty εμμονή: Δείτε ποιο προϊόν χρησιμοποιεί η Alicia Keys “χίλιες φορές την ημέρα”!

DIY: Οι μάσκες προσώπου, σώματος και μαλλιών των αγαπημένων μας celebrities, Berry, Lively και Alba!

Keywords
Τυχαία Θέματα