Γη της Ελιάς: Σοκ για τον Στάθη -Συλλαμβάνεται για φόνο

Στα προσεχή επεισόδια της δραματικής σειράς του MEGA, «Γη της Ελιάς», ο Στάθης αναμένεται να βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση. Για την ακρίβεια, ο άντρας γίνεται ξαφνικά πρωταγωνιστής μιας μεγάλης τραγωδίας.

Σύμφωνα µε το ρεπορτάζ του περιοδικού «MyTV», ο άντρας εμπλέκεται άθελά του σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όλα ξεκινούν όταν ένα βράδυ οδηγεί το αυτοκίνητό του στη Μάνη και είναι βυθισμένος στις σκέψεις του και στα προβλήματα του. Τότε, εντελώς ξαφνικά, πετάγεται μπροστά του στον δρόμο µία 18χρονη κοπέλα. Ο Στάθης δεν προλαβαίνει να πατήσει

το φρένο και τη χτυπάει θανάσιμα.

Φανερά σοκαρισμένος, σταματάει µε το αμάξι του στην άκρη και σπεύδει κοντά στο κορίτσι που κείτεται στο έδαφος. Ταραγμένος και τρομοκρατημένος, καλεί αμέσως σε βοήθεια και όταν φτάνουν το ασθενοφόρο και οι Αρχές διαπιστώνεται ότι η κοπέλα είναι νεκρή. Στο άκουσμα της είδησης, ο Στάθης λυγίζει, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πως ευθύνεται για την απώλεια μιας ζωής, ενώ οι τύψεις τον κυριεύουν.

Αμέσως, η Αστυνομία τον συλλαμβάνει για φόνο εξ αμελείας και οδηγείται στο τμήμα. Φτάνοντας ενώπιον του αστυνόμου Κουράκου, του εξιστορεί πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Κατά τη διάρκεια της μαρτυρικής αυτής κατάθεσης αναφέρει κάθε λεπτομέρεια –από όσα θυμάται– και παραμένει κρατούμενος. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τού κάνουν αλκοτέστ για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, για το τραγικό συμβάν ενημερώνεται η μητέρα της κοπέλας, η οποία φτάνει στο τμήμα και µε λυγμούς καταριέται τον άντρα που αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της. Παράλληλα, δηλώνει στον Κουράκο πως σκοπεύει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Λίγο αργότερα, ο Στάθης, φανερά καταρρακωμένος, ζητάει από τους αστυνομικούς να τον αφήσουν να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο του και καλεί τον Λυκούργο.

Του εξομολογείται όσα έχουν συμβεί και εκείνος δέχεται να αναλάβει την υπεράσπισή του. Λίγο αργότερα, ενημερώνει για το μοιραίο γεγονός την κόρη του, τη Βασιλική. Εκείνη σοκάρεται και δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πατέρας της κρατείται για φόνο εξ αμελείας. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η τραγική αυτή είδηση παίρνει διαστάσεις σε όλη τη Μάνη.

Όταν η Ιουλία ενημερώνεται, κρατάει σκληρή στάση, δηλώνοντας ότι εάν ο Στάθης έφταιγε πρέπει να τιμωρηθεί και να πληρώσει. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγείται στον εισαγγελέα, συνοδεία του Λυκούργου, καταβεβλημένος και έτοιμος να πληρώσει για το μοιραίο γεγονός. Ο Στάθης γνωρίζει ότι αν η υπόθεσή του φτάσει σε δίκη και καταδικαστεί μπορεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Σύννεφα στη σχέση Φίλιππου και Βασιλικής -Το τρίτο πρόσωπο που τους διαλύει

Η Βασιλική, από τη στιγμή που ο Φίλιππος έφυγε από τη Μάνη για να υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό, νιώθει μοναξιά και ανασφάλεια.

Προσπαθεί, βέβαια, να μην το δείχνει για χάρη της Στελλίτσας και της πεθεράς της, της Χάιδως, που στέκεται πάντα στο πλευρό της και τη βοηθάει με κάθε τρόπο. Κάποια στιγμή, ενώ ο Φίλιππος είναι στο στρατόπεδο, τηλεφωνεί στη Βασιλική και δεν τη βρίσκει, γεγονός που του προκαλεί ξαφνικά μια αδικαιολόγητη ζήλια.

Στο μεταξύ, ο νεαρός έχει γνωρίσει έναν άλλο φαντάρο, τον Παρασκευά, και οι δυο τους έχουν γίνει φίλοι. Περνούν μαζί τον ελεύθερο χρόνο τους και κάνουν διάφορες συζητήσεις με τον Φίλιππο πολλές φορές να αναφέρεται στον γάμο του με τη Βασιλική.

Όμως οι τοποθετήσεις του νέου του φίλου αρχίζουν να προβληματίζουν και να επηρεάζουν τον νεαρό Μανιάτη, με αποτέλεσμα να νιώθει έντονη ζήλια για τη Βασιλική και να δημιουργούνται σύννεφα στη σχέση τους. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος αρχίζει να… ανακρίνει τη Βασιλική για τις εξόδους της και ο πρωτοφανής έλεγχός του την ξαφνιάζει.

Η κοπέλα πλέον δεν αναγνωρίζει τον αγαπημένο της, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ζηλιάρης. Η ίδια δεν μπορεί να αντέξει την πιεστική συμπεριφορά του και ο Στάθης με τον Λυκούργο προσπαθούν να την ηρεμήσουν και να δικαιολογήσουν τον Φίλιππο. Ταυτόχρονα, ο Παρασκευάς, αν και δεν έχει κακές προθέσεις, είναι ανώριμος και με τον τρόπο του και τις συμβουλές του καταφέρνει να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον γάμο του Φίλιππου.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ο τελευταίος έχει ένα μεγάλο ξέσπασμα προς τη Βασιλική με αποτέλεσμα να τσακώνονται έντονα. Ύστερα από αυτό το περιστατικό, η κοπέλα αντιλαμβάνεται πως πρώτη φορά η σχέση τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Στον ρόλο του Παρασκευά ο Μίλτος Χαρόβας.

 Η Ιουλία χαστουκίζει την Αρετή

Μετά την απίστευτη πλεκτάνη που έστησε η Αρετή σε βάρος του Στάθη, η γυναίκα διαπιστώνει ότι το κόλπο για επανασύνδεση δεν έπιασε και πλέον θέλει να τον εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Παράλληλα, στο στόχαστρό της βρίσκεται πάντα και η Ιουλία, που τη θεωρεί υπαίτια για τη διάλυση του γάμου της. Οι δύο γυναίκες δεν έχουν καμία επαφή και παρόλο που ζουν στον ίδιο τόπο όταν αντικρίζουν η μία την άλλη αλλάζουν δρόμο. Όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια, κάποια στιγμή η Ιουλία και η Αρετή έχουν μια τυχαία συνάντηση.

Η πρώτη έχει μάθει για τις φήμες περί επανασύνδεσης του Στάθη και της πρώην συζύγου του και σε συνδυασμό με την τραγική απώλεια της Μυρτάλης βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η Αρετή, πάλι, διψάει για καβγά και μόλις βλέπει μπροστά της την Ιουλία αρχίζει να τη βρίζει.

H ξαφνική επίθεση ξαφνιάζει τη γυναίκα και τη βγάζει εκτός ελέγχου. Έτσι, για να την κάνει να σταματήσει, της ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι. Η Αρετή σοκάρεται με τη βίαιη αυτή κίνηση, καθώς δεν την περίμενε. Χωρίς να χάνει λεπτό, πηγαίνει αμέσως στον αστυνόμο Κουράκο και του ζητάει επιτακτικά να συλλάβει την Ιουλία γιατί τη χαστούκισε.

Εκείνος έχει κουραστεί με τη συμπεριφορά της, καθώς πριν από λίγες ημέρες τραβολογούσε στο τμήμα και τον Στάθη για βίαιη συμπεριφορά, και δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της. Έτσι, λοιπόν, την πετάει έξω από το γραφείο του. Αμέσως μετά, η Αρετή διαλαλεί παντού ότι η Ιουλία τη χαστούκισε, όμως όλοι γνωρίζουν το ποιόν των δύο γυναικών και κανείς δεν την πιστεύει.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Φόνσου: «Έλεγε για μένα διάφορα που δεν ήταν αλήθεια, τον πήρα τηλέφωνο και…»

Δημήτρης Μακαλιάς: «Θα μου άρεσα στο “Deal”, θέλω να κάνω δοκιμαστικό»

Αντώνης Κανάκης: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή -«Έχω αρχίσει να μην αντέχω να αποχαιρετώ ανθρώπους μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα