Καλοκαίρι με καύσωνες: Πώς να μείνετε δροσεροί χωρίς να ανοίξετε air condition

Kαλοκαίρι στην πόλη συνήθως σημαίνει καλοκαίρι μέσα στον καύσωνα. Φέτος όμως σου έχουμε κάποιες λύσεις που θα βοηθήσουν ώστε να παραμείνει το σπίτι σου δροσερό και εσύ να περάσεις ένα από τα πιο ωραία καλοκαίρια της ζωής σου.

Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε όλους τους τρόπους για να δροσιστείτε χωρίς να ανοίξετε air condition,

που συνήθως είναι αρκετά κοστοβόρο.

Έχεις ακούσει ποτέ για τα φυτά που απορροφούν τη ζέστη; Ναι υπάρχουν! Ναι, δεν είναι μύθος! Τέτοια φυτά είναι ο φίκος, η αλόη και η φτέρη Βοστώνης και με το που τα τοποθετήσεις στον χώρο σου θα τον ομορφύνουν και ταυτόχρονα θα απορροφίσουν τη ζέστη.

Απέφυγε να ανοίγεις τα φώτα του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς έτσι η θερμοκρασία του χώρου αυξάνεται και εσύ νιώθεις ακόμα πιο έντονα την ανάγκη να ανοίξεις το air condition. Παράλληλα αντικατέστησε τις λάμπες του σπιτιού με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Θα πάθεις πλάκα με τη διαφορά που θα δεις στις θερμοκρασίες του σπιτιού σου.

Το τρικ με το μπολ με τα παγάκια που το βάζουμε μπροστά από τον ανεμιστήρα είναι όντως υπαρκτό και δοκιμασμένο αλλά πάντα εξαρτάται και από τη συσκευή που έχεις. Αν έχεις ανεμιστήρα με πτερύγια δοκίμασε αυτό το κολπάκι. Αν από την άλλη μεριά έχεις βαρεθεί όλα αυτά τα τρικ και ψάχνεις για μια πιο καλή και μόνιμη λύση τότε σου προτείνουμε να δεις τον Dyson Pure Cool TP02  που είναι ένας καθαριστής αέρα και ανεμιστήρας που εξασφαλίζει καθαρό αέρα όλο τον χρόνο ενώ παράλληλα σε δροσίζει σαν ανεμιστήρας το καλοκαίρι. Με έναν ανεμιστήρα σαν και αυτόν δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσεις τέτοιου είδους τρικς γιατί η απόδοσή του είναι άριστη.

Με την περιστροφή 90ο που διαθέτει παρέχει μεγάλη διάχυση του καθαρού αέρα σε όλο το δωμάτιο και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 10 ταχυτήτων εξασφαλίζει ότι θα έχεις κάθε στιγμή τη ρύθμιση που σου ταιριάζει. Επιπλέον, η λειτουργία του χρονοδιακόπτη, σου επιτρέπει να προγραμματίσεις τον TP02 να απενεργοποιηθεί μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 8 ώρες.

Μείωσε το μαγείρεμα μέσα στο σπίτι και προτίμησε να βγάλεις το γκριλ εκτός σπιτιού ώστε να αποφύγεις τη ζέστη που δημιουργείται από τις υψηλές θερμοκρασίες της κουζίνας. Βάλε το γκριλ στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου και ψήσε εκεί τα λαχανικά σου, τα κρεατικά ή τα θαλασσινά και απόλαυσε, με αυτόν τον τρόπο, περισσότερο το καλοκαίρι σου.

Στρώσε τα βαμβακερά σεντόνια στο κρεβάτι για να κοιμάσαι σε καλύτερες θερμοκρασίες και να μην ξυπνάς ιδρωμένος κάθε πρωί. Τα συνθετικά και σατέν σεντόνια είναι πολύ εντυπωσιακά και απαλά στην υφή αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Extra tip! Αν έχεις προβλήματα ύπνου τότε εκτός από τα σεντόνια υπάρχει και ένας ακόμα τρόπος για να κάνεις έναν πιο ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο νέος καθαριστής αέρα και ανεμιστήρας Dyson Pure Cool Link TP07 συνδυάζει δύο λειτουργίες σε μία, εξασφαλίζοντας καθαρό περιβάλλον και προσφέροντας ένα κύμα δροσιάς. Ο TP07, με την ειδική λειτουργία Night Mode, επιτρέπει τις πιο αθόρυβες ρυθμίσεις ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον φωτισμό στην οθόνη ώστε να απολαμβάνεις έναν άνετο βραδινό ύπνο. Άλλωστε η συσκευή είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι 20% πιο αθόρυβη χωρίς να έχει απώλειες στην ποιότητα και την αποδοτικότητα.

Κάνε ζεστά ντους όσο παράλογο και αν σου ακούγεται. Μπορεί το καλοκαίρι να προτιμάς να κάνεις κρύα μπάνια για να δροσίζεσαι αλλά με αυτόν τον τρόπο έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο η θερμοκρασία σου ανεβαίνει και έτσι όταν έρθεις σε επαφή με τη θερμοκρασία δωματίου θα νιώσεις μια δροσιά. Σε αντίθετη περίπτωση μετά από ένα παγωμένο μπάνιο όταν έρθεις σε επαφή με θερμοκρασίες δωματίου νιώθεις αμέσως να ιδρώνεις.

Κλείσε τα παράθυρα την ημέρα και άνοιξέ τα το βράδυ. Μπορεί να νιώθεις την ανάγκη να ανοίξεις τα παράθυρα κάθε πρωί για να αεριστεί ο χώρος αλλά με αυτόν τον τρόπο εισβάλλει η ζέστη μέσα στο σπίτι. Αντιθέτως μπορείς να τα κρατήσεις κλειστά και να βάλεις σε λειτουργία έναν Dyson Pure Cool TP07 ανεμιστήρα και καθαριστή αέρα. Η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση είναι συχνά αόρατη, αλλά είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Η τελευταία τεχνολογία καθαρισμού που αναπτύχθηκε από την Dyson είναι το αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και δοκιμών από μηχανικούς που θέλουν να προσφέρουν καθαρότερο αέρα σε εσένα και την οικογένειά σου.

Χρησιμοποίησε τον ανεμιστήρα την πιο σωστή ώρα! Ποια είναι αυτή; Το πρωί (πριν τις 08.00) που το σπίτι είναι πιο δροσερό λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας τη νύχτα, είναι η σωστή ώρα για να ανοίξεις τον ανεμιστήρα σου ώστε να παρατείνεις τη δροσιά μέσα στο σπίτι και να μην προλάβει να ζεσταθεί από τον ήλιο.

Το TP07 Pure Cool διαθέτει φίλτρο HEPA H13 και ενεργού άνθρακα που συλλαμβάνουν το 99.97% των εξαιρετικά μικρών σωματιδίων όπως τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια, την γύρη, τις τρίχες των κατοικίδιων, τους ρύπους καθώς και αέρια όπως την φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το διοξείδιο του αζώτου, τις οσμές και τους οικιακούς καπνούς. Το TP07 είναι ιδανικό και για οικογένειες και είναι συμβατό με το Amazon Alexa, το Apple Siri και το Google Home για να δίνεις φωνητικές εντολές.

Χρησιμοποίησε το φαινόμενο της εξάτμισης προς όφελός σου με τον εξής τρόπο: Γέμισε μερικά δοχεία με νερό (προτίμησε κεραμικά) και τοποθέτησέ τα σε γωνιές που υπάρχουν παράθυρα και πόρτες. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα μειώσεις τη ζέστη που εισβάλλει στο σπίτι σου μέσα από τις χαραμάδες.

Χρησιμοποίησε τη δύναμη των φυτών και στο μπαλκόνι σου. Γέμισε τα κάγκελα του μπαλκονιού με αναρριχητικά φυτά, όπως είναι ο κισσός και η μπουκαμβίλια. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται η ακτινοβολία και παράλληλα ομορφαίνει ο χώρος σου.

Δώσε ιδιαίτερη σημασία στον ανεμιστήρα που θα αγοράσεις. Ο Dyson Pure Hot+Cool Link HP02, είναι καθαριστής αέρα, ανεμιστήρας και θερμαντικό και θα σε κρατάει δροσερό/ή το καλοκαίρι και ζεστό/ή τον χειμώνα. Μια συσκευή, δηλαδή, κατάλληλη για κάθε εποχή του χρόνου. Η προηγμένη τεχνολογία Air Multiplier ενισχύει τον περιβάλλοντα αέρα παρέχοντας μια συνεχή, ισχυρή και ομαλή ροή καθαρού αέρα. Τι σημαίνει αυτό; Πιο καθαρή και δροσερή ατμόσφαιρα και μείωση των συμπτωμάτων αλλεργίας που ενδεχομένως έχεις.

Επίλεξε τον τρόπο διάχυσης του αέρα είτε με συγκεντρωμένη προβολή του αέρα προς τα μπροστά για προσωπική χρήση είτε με μεγαλύτερη διάχυση για κάλυψη όλου του δωματίου. Ο ΗP02 διαθέτει αισθητήρες που ανιχνεύουν αυτόματα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια και αέρια, κάνει διάγνωση και καταγράφει την ποιότητα του αέρα στην εφαρμογή Dyson Link, προσφέροντας τη δυνατότητα να προγραμματίσεις τη συσκευή σου και να την χειριστείς εξ αποστάσεως.

Πες τέλος στις ενοχλητικά πτερύγια των υπόλοιπων ανεμιστήρων και επένδυσε σε έναν Dyson. Η αντικατάσταση των φίλτρων στον καθαριστή αέρα είναι γρήγορη και εύκολη υπόθεση. Με αυτόματες ειδοποιήσεις για την διάρκεια ζωής του φίλτρου στην οθόνη LCD ή στην εφαρμογή Dyson Link, η συσκευή πάντα θα σου υπενθυμίζει πως έφτασε η ώρα να ταοαντικαταστήσεις.

Τα προϊόντα Dyson κατασκευάζονται με γνώμονα την προηγμένη τεχνολογία, την πρωτοπορία, την αισθητική και την εξασφάλιση της μοναδικής εμπειρίας χρήσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Dyson να ενισχύσει την κατηγορία των καθαριστών αέρα με πρωτοποριακούς ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.damkalidis.gr και το Instagram Account @dyson_damkalidis_distributor.

Διαβάστε ακόμα:

5+1 tips για τη διακόσμηση του σπιτιού που πρέπει να ξέρεις!

5 αποτελεσματικά tips για να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα έντομα!

Καλοκαίρι και ύπνος: 5+1 τρόποι να κοιμηθείς μέσα στη ζέστη!

Keywords
air condition, καλοκαιρι, air, air, air condition, ατμοσφαιρική ρύπανση, σημαίνει, μπολ, λύση, dyson, extra, night, amazon, alexa, apple, google, home, lcd, γνώμονα, instagram, account, tips, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, μπανιας, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, alexa, αποτελεσματα, γυρη, instagram, τι σημαινει, διακοσμηση, φτερη, dyson, αλοη, γωνιες, φυτα, ωρα, amazon, apple, lcd, αισθητικη, ατμοσφαιρα, ατμοσφαιρική ρύπανση, βακτηρια, βραδυ, γνώμονα, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δοχεια, υπαρχει, εποχη, ερευνα, τεχνολογια, εξυπνο, ζεστη, ζωης, υπνο, υποθεση, υπνος, καγκελα, κυμα, κισσος, λαμπες, λαχανικα, λειτουργια, λύση, μηνες, μειωση, μπανιο, μπολ, μπορεις, νερο, νυχτα, παντα, οθονη, οικογενεια, οφελος, περιβαλλον, ποιοτητα, πλακα, ροη, πορτες, προβληματα, πρωτοπορια, πρωι, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρυπανση, σεντονια, σπιτι, ωρες, account, δωματιο, εφαρμογη, home, ιδανικο, κοιμασαι, κηπο, κρεβατι, μπροστα, night, νιωθεις, παγακια, πληροφοριες, σημαίνει, tips, θαλασσινα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα