Καταΐφι με φυστίκι Αιγΐνης και λουκούμι τριαντάφυλλο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά:

Υλικά για το καταΐφι

Φύλλο καταΐφι 1 πακέτο

Φυστίκι Αιγίνης 250 γρ.

Λουκούμι τριαντάφυλλο 200 γρ.

Βούτυρο 400 γρ.

Κανέλα 1 κ.σ.

Υλικά για το σιρόπι:

Νερό 330 ml

Ζάχαρη 450 γρ.

Πορτοκάλι 2 φέτες

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και τις φέτες πορτοκάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Έπειτα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι το φυστίκι αιγΐνης και το τρίβουμε, έπειτα κόβουμε το

λουκούμι μας σε πολύ μικρά κυβάκια και το ανακατεύουμε με το φυστίκι και την κανέλα.

Παίρνουμε το βούτυρο και αφού το λιώσουμε σε ένα κατσαρολάκι, με την βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας. Έπειτα ξάνουμε το φύλλο καταΐφι και το χωρίζουμε ισόποσα στα δύο, απλώνουμε τη μια ποσότητα στο ταψί και το βουτυρώνουμε καλά-καλά με το πινέλο μας.

Από πάνω απλώνουμε από άκρη σε άκρη το μείγμα μας με το λουκούμι και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα φύλλο καταΐφι, βουτυρώνοντας πάλι πολύ καλά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για μια ώρα περίπου και σιροπιάζουμε αμέσως αφού το βγάλουμε από τον φούρνο μας, με το κρύο σιρόπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα