Συμβουλή στις μανούλες! Δείτε πως θα κάνετε το μπάνιο των παιδιών σας να μοιάζει με παιχνίδι!

Η ρουτίνα του μπάνιου είναι μία βασική δραστηριότητα προσωπικής φροντίδας, στην οποία τα παιδιά αναπτύσσουν ικανότητες χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται!

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της ζωής του μωρού, την ώρα του μπάνιου ενεργοποιούνται οι αισθήσεις του και ενισχύεται το δέσιμό του με τους γονείς.

Συγκεκριμένα, το μωράκι χαλαρώνει αλλά και διασκεδάζει, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι με τους γονείς του, το οποίο οδηγεί στη σωματική και την πνευματική του υγεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση

κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOHNSON’S® (@johnsonsbaby)

Συμβουλές για να μεταμορφωθεί το μπάνιο στον αγαπημένο του χώρο:

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού: Όσο το δέρμα αναπτύσσεται, είναι καλύτερο η θερμοκρασία του νερού να είναι κάτω από τους 37οC. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε το νερό με τα χέρια σας, ώστε να μην υπάρχουν περιοχές με υψηλότερη θερμοκρασία και να ελέγχετε τη θερμοκρασία βυθίζοντας το εσωτερικό του καρπού σας στο νερό.

Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικές  φόρμουλες: Εάν κάνετε μπάνιο τα παιδιά σας μόνο με νερό, θα αφαιρέσετε μόνο το 65% των ελαίων και της βρομιάς.

Επιπλέον, σε κάποιες περιοχές της επιδερμίδας, το απλό νερό ενδεχομένως να είναι πολύ σκληρό και να ξηράνει την επιδερμίδα του μωρού σας, προκαλώντας ερεθισμό. Για βαθύ καθαρισμό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για μωρά, όπως το CottonTouch 2-σε-1 Αφρόλουτρο και Σαμπουάν.

Διαβάστε τα συστατικά του προϊόντος: Σιγουρευτείτε πως τα προϊόντα που έχετε επιλέξει περιέχουν απαλά συστατικά χωρίς χρωστικές ουσίες, parabens, φθαλικές ενώσεις, θειικά άλατα, οινόπνευμα και σαπούνι. Η σειρά CottonΤouch περιέχει εκχυλίσματα από αγνό βαμβάκι και έχει ειδική σύνθεση και ισορροπημένο pH.

Επιλέξτε οικεία αρώματα: Σύμφωνα με μελέτες, τα προϊόντα μπάνιου με απαλές και ευχάριστες μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση του μωρού σας. Επιλέξτε αυτά που χρησιμοποιούν συστατικά υψηλής ποιότητας και είναι ελεγμένα από παιδιάτρους και δερματολόγους.

Τα προϊόντα CottonΤouchέχουν ευχάριστο και διακριτικό άρωμα που προκαλεί θετικά συναισθήματα και ενισχύει την αλληλεπίδραση μεταξύ γονιών και παιδιών.

Ενισχύστε τη φυσική προστασία της επιδερμίδας του μωρού σας: Το μικροβίωμα της βρεφικής επιδερμίδας δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί κατά τις πρώτες εβδομάδες ή ακόμη και τους πρώτους μήνες, αλλά αναπτύσσεται σταδιακά στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού.

Η προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του νεογέννητου και η εξασφάλιση του υγειούς μικροβιώματός της, είναι απαιτητικές αλλά απαραίτητες διαδικασίες. Συνιστάται η χρήση προϊόντων που διατηρούν το φυσικό pHκαι ενυδατώνουν τη βρεφική επιδερμίδα.

Χρησιμοποιείτε σφουγγάρι; Η διατήρηση της καθαρής βρεφικής επιδερμίδας με συχνά μπανάκια είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του μωρού σας. Ένα μπανάκι με σφουγγάρι είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για να διεγείρετε τις αισθήσεις του, βοηθώντας στην ανάπτυξή του από την αρχή της ζωής του.

Κάντε το μασάζ μέρος της ρουτίνας σας: Όταν συμπεριλαμβάνετε το μασάζ στην ώρα του μπάνιου, δημιουργείτε μία ευκαιρία για αλληλεπίδραση με απαλό άγγιγμα στο μωρό σας που θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να κοιμάται καλύτερα.

Επιπλέον, η συχνή σωματική επαφή και το μασάζ φαίνεται πως βοηθούν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μωρού.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Φτιάξτε μόνες σας την πιο εύκολη και αποτελεσματική μάσκα ματιών με δύο μόνο υλικά!

Σήμερα θα αντιγράψετε το lip make up look της Ashley Graham -Το κραγιόν της στοιχίζει λιγότερο από €10!

Keywords
Τυχαία Θέματα