Ταξίδι με μικρό παιδί! 7 συμβουλές για να περάσετε τέλεια

Σας έχω ξαναγράψει την πρώτη εμπειρία μου για ταξίδι με μωρό και ήταν μάλλον αποθαρρυντική. Αυτό οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό και στις δικές μου ανασφάλειες που τότε με θυμάμαι μονίμως πελαγωμένη.

Τώρα πια που μεγαλώσαμε τα πράγματα μάλλον είναι καλύτερα αλλά σίγουρα θέλει καλή οργάνωση και προετοιμασία από τους γονείς για να πάνε όλα καλά.

Και δεν είναι μόνο απαιτητικό το ταξίδι με μωρό αλλά και με ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί, καθώς μια μεγάλη απόσταση μπορεί να

καταλήξει εφιάλτης.

Μερίκες χρήσιμες συμβουλές για ταξίδι με μικρό παιδί που θα εφαρμόσω φυσικά και εγώ καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινές μας διακοπές:

Σχεδιάστε εκ των προτέρων:

Ερευνήστε τον προορισμό σας και φτιάξτε μια λίστα με βασικά είδη που θα χρειαστείτε. Δηλαδή αν κανονίσατε ταξίδι και διακοπές σε κάποιο μικρό νησί ας έχετε μαζί σας ένα παραπάνω κουτί γάλα ή ένα φάρμακο που μπορεί να χρειάζεστε.

Αν πετάτε με αεροπλάνο ελέγξτε τις οδηγίες αεροπορικής εταιρείας σχετικά με το ταξίδι με μικρό παιδί. Τώρα αν πάτε στο αθάνατο ελληνικό χωριό σίγουρα ξέρετε τα κατατόπια και μπορείτε να οργανώσετε τα πάντα πιο γρήγορα.

Επιλέξτε τη σωστή ώρα:

Αυτό είναι πρωτίστης σημασίας για τα μωρά. Δηλαδή δεν ταξιδεύεις την ώρα που έχει κάποι γεύμα ή που έχει μόλις φάει. Ο κύριος παράγοντας είνα να λάβετε υπόψη το πρόγραμμα του μωρού και να επιλέξετε έναν χρόνο ταξιδιού που να ευθυγραμμίζεται με τις ώρες ύπνου. Χίλιες φορές να κοιμάται παρά να έχετε το αγχος ζαλίστηκε, κλαίει, πεινάει.

Φτιάξτε έξυπνα τις βαλίτσες σας:

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ταξίδι με μωρό ή ακόμα και με μικρό παιδί σημαίνει μια μικρή μετακόμιση. Μην υπερβάλετε είναι εδώ που πρέπει να δώσετε σημασία. Σαφώς και θα πάρω τα απαραίτητα αλλά καλοκαίρι σημαίνει ανεμελειά.

Αποφάσισα για παράδειγμα να μην πάρω πέρα από κουβαδάκια καθόλου παιχνίδια και να αξιοποιήσω την επαφή με τη φύση για παιχνίδι και εξερεύνηση.

Απασχόληση στο ταξίδι με το μικρό παιδί:

Πάλι θα επιμείνω στο όχι υπερβολές. Το αγαπημένο του κουκλάκι, ένα βιβλίο για μεγαλύτερες ηλικίες και φυσικά άμα δε ζαλίζονται, είναι αρκετά. Όχι κινητά,τάμπλετ και γενικά οθόνες.

Σκεφτείτε τον παιδικό εξοπλισμό:

Ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς σας, μπορεί να χρειαστεί να φέρετε καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου ή πορτ μπεμπέ. Μην το αμελήσετε κυρίως σε πλοία και αεροπλάνα που πρέπει να περιμένετε και να νιώθουν άνετα τα μωρά.

Επιλέξτε απευθείας πτήσεις:

Εάν ταξιδέψετε με αεροπλάνο επιλέξτε απευθείας πτήσεις για να ελαχιστοποιήσετε τις καθυστερήσεις και να μειώσετε τον συνολικό χρόνο ταξιδιού, φυσικά εαν είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πρόσθετου στρες και να επιτρέψει ένα πιο χαλαρό ταξίδι.

Έξτρα συμβουλή κατά την προσγείωση, απογείωση επειδή μπορεί να πονέσουν τα αυτάκια του μωρού δώστε του λίγο γάλα.

Ντυθείτε άνετα:

Ντύστε το μωρό σας με άνετα ρούχα κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες και εύκολα να τα αλλάζετε σε περίπτωση ατυχήματος ή διαρροής.

Η τοποθέτηση σε στρώσεις μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους κατά τη διάρκεια της πτήσης ή της βόλτας με το αυτοκίνητο.

Μείνετε ήρεμοι και ευέλικτοι:

Να θυμάστε ότι το ταξίδι με ένα μικρό παιδί και κυρίως μωρό μπορεί να είναι απρόβλεπτο και τα πράγματα μπορεί να μην πάνε ακριβώς όπως τα σχεδιάζετε.

Μείνετε ήρεμοι, υπομονετικοί και προετοιμαστείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ή τα σχέδιά σας όπως χρειάζεται. Το μωρό σας θα πάρει την ενέργειά σας, επομένως η διατήρηση μιας θετικής στάσης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα του στρες χαμηλά.

Σημασία έχει πάντως ότι ξεκινούν οι διακοπές!!!!

Οπότε καλά μας ταξίδια.

Μια ματιά ακόμα: Το τέλειο baby shower party: Ιδέες για δώρα και την οργάνωσή του!

Keywords
Τυχαία Θέματα