Το τέλειο baby shower party: Ιδέες για δώρα και την οργάνωσή του!

Αν και αμερικάνικο έθιμο τα τελευταία χρόνια το shower party, δηλαδή το πάρτυ πριν τον ερχομό του μωρού είναι πολύ σύνηθες.

Και αν θέλετε να το πιστέψετε η μαμά μου όταν ήμουν στην κοιλιά της της κάνανε shower party λόγω σχέσης που είχε με την Αμερική.

Έτσι και μένα μου οργάνωσαν αντίστοιχα τέτοιο party που αν και σε περίοδο covid δεν του έλειπε τίποτα παρά μόνο η δια ζώσης παρουσία των φίλων μου.

Για να δούμε
όμως πως θα οργανώσετε το τέλειο shower party!

Αρχικά τις περισσότερες φορές το shower party είναι έκπληξη στη μέλλουσα μαμά αλλά φυσικά μπορεί και η μαμά να συμμετέχει ενεργά στις προετοιμασίες.

Το θέμα είναι βασικό γιατί βοηθά στη σύνδεση όλων των στοιχείων και σε μια κοινή αισθητική χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο.

Επίσης βασίζεται και στα ενδιαφέροντα του τιμώμενου προσώπου οπότε γίνεται αμέσως πιο προσωπικό και οικείο. Εγώ για παράδειγμα είχα θέμα ζούγκλα καθώς περίμενα το μικρό μου μαϊμουδάκι.

Στα ίδια μήκη κύματος θα κινηθούν και οι προσκλήσεις που θα σταλούν πιθανότατα διαδικτυακά αλλά αν είστε «εραστές» του παρελθόντος μπορείτε να τις τυπώσετε.

Διακοσμήστε τον χώρο του shower party με το ίδιο θέμα. Ακόμα και αν δεν έχετε θέμα μπαλόνια και πανό με διάφορα μηνύματα είναι απαραίτητα! Ενσωματώστε χρώματα και μοτίβα που ταιριάζουν με το επιλεγμένο θέμα ή με το φύλο του μωρού.

Σχεδιάστε ένα μενού που ταιριάζει στην ώρα της ημέρας και στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Τα Finger food, τα ορεκτικά και τα επιδόρπια σε μέγεθος μπουκιάς είναι εξαιρετική επιλογή.

Παρέχετε μια ποικιλία από μη αλκοολούχα ποτά και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχετε ένα διακριτικό mocktail ή ένα θεματικό ποτό.

Η ώρα των δώρων στο shower party σας!

Πρώτα απ´όλα τα κοντινά άτομα που έχουν αναλάβει το shower party έχουν φροντίσει να φτιάξουν μια λίστα με τα απαραίτητα δώρα για την προίκα του μωρού. Άμα γνωρίζει η μαμά για το shower party μπορεί να συμμετέχει στη λίστα.

Για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» καλό είναι στις φίλες που συμμετέχουν να υπάρξει συνεννόηση για ένα συγκεκριμένο ποσό και να αναλάβουν κάποιες φίλες να πάρουν τα δώρα όπου θα τα τυλίξουν με το ίδιο περιτύλιγμα για να είναι αισθητικά όμορφο.

Τώρα αν η κάθε φίλη θέλει να κάνει το δικό της δώρο και αυτο είναι θεμιτό, όμως θα πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση στους συμμετέχοντες για να μην κάνουν τα ίδια δώρα.

Μέσα στα έξοδα άμα η μαμά δεν γνωρίζει για το shower party θα πρέπει να υπολογιστούν και οι διακοσμήσεις και τα φαγητά-ποτά.
Εννοείται η μαμά ανοίγει τα δώρα εξ ου και το όνομα, shower δηλαδή λούζεται με δώρα.

Πέρα από τα δώρα μπορεί να υπάρχει και ένα λεύκωμα με ευχές και αφιερώσεις. Μια φωτογραφική μηχανή polaroid επίσης θα κάνει τη βραδιά ευχάριστη.

Ως ευχαριστώ καλό θα είναι να προσφέρετε ένα δωράκι. Ακόμα και αν είναι shower party έκπληξη φροντίστε να στείλετε ή να δώσετε μετά το πάρτυ ένα αναμνηστικό δώρο.

Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να βρεθούν αγαπημένα πρόσωπα και να χαρούν για τον ερχομό ενός μωρού οπότε μη διστάσετε να οργανώσετε και εσείς ένα baby shower!

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Γιατί στα μωρά αρέσει να πετάνε συνεχώς πράγματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα