Βασίλης Καλλίδης: Ζουμερό χοιρινό στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας με ρύζι με μανιτάρια!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Ζουμερό χοιρινό στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας με ρύζι με μανιτάρια! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.

Ζουμερό χοιρινό στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά:

1 χοιρινό λαιμό ή σπάλα περίπου 2 κιλά

7-8 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

και πιπέρι

για τη μαρινάδα:

4 κ.σ. Απαλή μουστάρδα ΠΑΝ

2 κρεμμύδια αλεσμένα

1 φλ λευκό κρασί

για τη σάλτσα:

4 κ.σ. Απαλή μουστάρδα ΠΑΝ

1 φλ λευκό κρασί

1 φλ ζωμός από το ψήσιμο του κρέατος

Εκτέλεση:

Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαιράκι και μπήγουμε μέσα τα σκόρδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Βάζουμε το λαιμό η τη σπάμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την Απαλή μουστάρδα ΠΑΝ και το κρασί.

Αφήνουμε το χοιρινό μέσα το ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη το βγάζουμε έξω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 3-4 ώρες πριν το ψήσουμε. Το βάζουμε σε μία γάστρα και ρίχνουμε τριγύρω 2 ποτήρια νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2 ώρες. Ανακατεύουμε τη Απαλή μουστάρδα ΠΑΝ, το κρασί και 1 φλ ζουμί από τη γάστρα σε ένα κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πιλάφι με μανιτάρια

Υλικά:

1,5 φλ ρύζι κίτρινο για πιλάφι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κεσεδάκι μανιτάρια σε φετάκια

1 κ.γ. βούτυρο

1 καρότο

1 στικ σέλερι

3 φλ ζεστό νερό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε στο πολυμιξεράκι το καρότο και το σέλερι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα λαχανικά το νερό, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί μέσα στην κατσαρόλα για 10 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://vinegarpan.gr/el/

Keywords
Τυχαία Θέματα