Ξηρή επιδερμίδα: Οι 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε!

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα γνωρίζετε πως θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Συνήθως δείχνει θαμπή και άτονη ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ εξαφανίζονται λίγη ώρα μετά την εφαρμογή.

Προσπαθείτε να της χαρίσετε λάμψη χρησιμοποιώντας highligters και super ενυδατικά φον ντε τεν αλλά τελικά δεν καταφέρνετε και πολλά. Οι ειδικοί επιμένουν πως πέρα από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο σας, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Πάντα.

Λάθος 1ο: Ξεχνάτε να απλώσετε ενυδατική κρέμα.

Δεν επιτρέπεται. Σύμφωνα με τους facialists μάλιστα καλό είναι να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές φόρμουλες. Μία με πλούσια υφή το βράδυ μετά τον καθαρισμό και μία με πιο ελαφριά και με δείκτη προστασίας το πρωί.

Παράλληλα θα πρέπει να απλώνετε την κρέμα στο λαιμό και τα χέρια σας επίσης. Τα λάδια είναι κι αυτά μια καλή λύση, ειδικά το argan και το avocado.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweetgrass Spa (@sweetgrassspa) στις 27 Ιούλ, 2020 στις 2:30 μμ PDT

Λάθος 2ο: Συχνή απολέπιση. Οι ξηρές επιδερμίδες θέλουν προσοχή και το scrub ειδικά σε καθημερινή βάση τις καθιστά ακόμη ξηρότερες αφού αφαιρεί έστω και λιγοστά φυσικά έλαια που έχει.

Το πιθανότερο είναι να δημιουργούνται κοκκινίλες και ερεθισμοί. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με AHA και να το απλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inês Rosado – Estética (@ines_rosado_estetica) στις 27 Ιούλ, 2020 στις 2:27 μμ PDT


Λάθος 3ο: Κάνετε ντους με ζεστό νερό και για πολύ ώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στεγνώνουν το δέρμα και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τα ξηρά. Το καλύτερο είναι να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό και να μην παραμένετε στη μπανιέρα περισσότερο από 10 λεπτά.

Λάθος 4ο: Απλώνετε βαριά φον ντε τεν και προϊόντα βάσης σε μορφή πούδρας. Οι περισσότερες φόρμουλες αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να δείχνει ακόμη θαμπό. Το καλύτερο είναι να απλώνετε πιο ελαφριές φόρμουλες όπως είναι η ΒΒ Cream και τα κρεμώδη κονσίλερ.

Λάθος 5ο: Χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με alcohol. Σας έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι οι συγκεκριμένες φόρμουλες είναι κατάλληλες για λιπαρές επιδερμίδες αφού έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τα έξτρα έλαια. Και αυτό εσείς δεν το χρειάζεστε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιλέξετε τονωτική λοσιόν θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη σύνθεσή της.

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας:

Green hair don’t care: Το νέο χρώμα στα μαλλιά της Lizzo είναι απίθανο -Ποιες θα το τολμήσετε;

Ανοιχτοί πόροι: 4 τρόποι να τους εξαφανίσετε και 5 προϊόντα που θα σας βοηθήσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα