Bασιλάκης (AEGEAN): Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για την εργασία

«Η προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών για την εργασία, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στη χώρα, τη δεδομένη στιγμή, τώρα που έχουμε καλύψει κάποιους δημοσιονομικούς στόχους και μπορούμε ασχοληθούμε ενεργότερα και με το κομμάτι της ανάπτυξης».

Το θέμα έθεσε στο συνέδριο του ΣΕΒ, στην ενότητα για «Μία νέα φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο» ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάγια, οι επενδύσεις χρειάζονται το ανθρώπινο δυναμικό, είτε πρόκειται για τους ίδιους τους Ελληνες (σ.σ. πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει κατά τη διάρκεια της κρίσης στο εξωτερικό) είτε ακόμη και για ξένα στελέχη τα οποία θέλουν να προσελκύσουν και να φέρουν στην Ελλάδα οι ελληνικές επιχειρήσεις: «Το ζήτημα της προσαρμογής των φορολογικών συντελεστών είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί και υπερκομματικά», υποστήριξε ο κ. Βασιλάκης.

Ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου ελληνικού αερομεταφορέα ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ναι μεν έχει γίνει σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο των φορολογικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ωστόσο ο συνδυασμός της κρίσης με την υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει τελικά σε αύξηση της φοροδιαφυγής «και τελικά, ναι, η μείωση των συντελεστών φορολόγησης έχει νόημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα