O υπερ-Brexit Gove θέτει υποψηφιότητα για το κόμμα των Συντηρητικών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Michael Gove, μπήκε κι αυτός στην κούρσα της προεδρίας του κόμματος των Συντηρητικών ως πιθανός αντικαταστάτης του David Cameron, κατακεραυνώνοντας, παράλληλα, τις πιθανότητες του πρώην δημάρχου του Λονδίνου και συμμάχου του υπέρ του Brexit, Boris Johnson.

#Breaking Gove says Boris Johnson "cannot provide the leadership or build

the team for the task ahead" pic.twitter.com/DAndSPPzTg

Press Association (@PA) June 30, 2016

"Ήθελα να δημιουργήσω μία ειδικευμένη ομάδα προς υποστήριξη του Boris Johnson, έτσι ώστε ένας πολιτικός ο οποίος υποστηρίζει το Brexit, να μας οδηγήσει σε ένα πιο καλό μέλλον. Παρόλα αυτά, συμπεραίνω πως ο Boris δεν μπορεί να γίνει ο ηγέτης ο οποίος θα σχηματίσει την ομάδα για το μέλλον αυτό".

BREAKING: There can't be another #Brexit vote, Theresa May says, confirming leadership bid https://t.co/K1WeW8gqBi https://t.co/u9DpkUpyvV

Bloomberg (@business) June 30, 2016

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Gove, η υπουργός Ενέργειας Andrea Leadsom, η οποία τασσόταν υπέρ του Brexit, ανέφερε πως θα θέσει και αυτή υποψηφιότητα. Ακολουθήθηκε από την υπουργό Theresa May, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σε συνέντευξη στο Λονδίνο. Άλλα δύο στελέχη του κόμματος είχαν ξεκαθαρίσει τις υποψηφιότητές τους την Τετάρτη.

Delighted to say I'm running for the @Conservatives Leadership.

Let's make the most of the Brexit opportunities!#FreshStart

— Andrea Leadsom MP (@andrealeadsom) June 30, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα