Αυστρία: Κρατικοποιείται ...το πατρικό του Χίτλερ!

Το πατρικό σπίτι του Χίτλερ σχεδιάζει να κατασχέσει υπέρ του Δημοσίου η αυστριακή κυβέρνηση με σκοπό να σταματήσει τη μετατροπή του σε μνημείο μίσους για τους νοσταλγούς των ναζί.

«Καταλήξαμε πως η κατάσχεση αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ότι το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από τους νοσταλγούς των ναζί» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η απόφαση ελήφθη μετά από αρκετά χρόνια συζητήσεων για το πώς να σταματήσει τους νεοναζί από το συναθροίζονται στο κτίριο.

Ο Χίτλερ

γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι που βρίσκεται στην πόλη Μπράουνάου-αμ-ιν, τον Απρίλιο του 1889.

Η μεγάλη αυτή κατοικία, με την κίτρινη πρόσοψη, από το 2011 είναι κενή, αφότου ξεκίνησε η σχοινοτενής αντιδικία του κράτους με την ιδιοκτήτριά του Γκερλίντε Πόμερ. Ωστόσο, κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, διοργανώνονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις μπροστά από την κατοικία της οδού Ζάλτσμπουργκερ Φόρσταντ 15.

Στο σημείο έχει αναρτηθεί μια μαρμάρινη επιγραφή που αναφέρει: «Για την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ποτέ πια φασισμός: τα εκατομμύρια νεκρών μάς προειδοποιούν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα