Wall Street: Σταθερά σε ανοδική τροχιά – Νέα κέρδη στους δείκτες (upd)

(Last upd 20.00)

Μικρά κέρδη εμφανίζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι αρχικές απώλειες στους δείκτες υπερκαλύφθηκαν με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και πάλι σε θετικό έδαφος. Πάντως, οι διακυμάνσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα με τους επενδυτές να παίρνουν… ανάσες από το πρόσφατο ράλι, το οποίο αποδόθηκε αφενός στα ανθεκτικά εταιρικά μεγέθη και αφετέρου στις προσδοκίες για τερματισμό της νομισματικής σύσφιγξης.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones αυξάνεται κατά 0,21% με αποτέλεσμα να ανέρχεται στις 34.166 μονάδες. Συγχρόνως, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύεται

κατά 0,31% στις 4.379 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,92% και φθάνει αισίως στις 13.641 μονάδες.

Οι σημερινές διακυμάνσεις επέρχονται στον απόηχο ακόμη μίας κερδοφόρας συνεδρίασης, καθώς τη Δευτέρα ο Nasdaq συμπλήρωσε την 7η συνεχόμενη άνοδο (για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο), ενώ Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν την 6η διαδοχική θετική ημέρα, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αντίστοιχα.

Η Wall Street, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, αξιολογεί κατά πόσο το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι ο Νοέμβριος θεωρείται κατά παράδοση ο καλύτερος μήνας του έτους για τον S&P 500.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύεται, όπως προαναφέρθηκε κι από τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve, θα ολοκληρώσει άμεσα τον κύκλο της νομισματικής σύσφιγξης, κάτι το οποίο επιδρά θετικά σε ομόλογα και μετοχές.

Άλλωστε, τα υψηλά επιτόκια, αν και συνδράμουν στην αναχαίτιση του πληθωρισμού, υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης, μέσω του υψηλότερου κόστους χρήματος.

«Είναι πιθανό οι επόμενες λίγες ημέρες να είναι βαρετές, καθώς οι αγορές “χωνεύουν” τις μεγάλες κινήσεις σε ομόλογα και μετοχές, εν αναμονή και του επόμενου σημαντικού καταλύτη» σχολιάζει στο CNBC ο Άνταμ Κρισαφούλι της Vital Knowledge.

Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, συνολικά 400 εισηγμένες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του γ’ τριμήνου, ενώ αυτήν την εβδομάδα είναι η σειρά των Walt Disney, Wynn & MGM Resorts και Occidental Petroleum.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, καθώς ούτε η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή, ούτε οι σκόπιμες μειώσεις παραγωγής του OPEC+ μπορούν να άρουν τις ανησυχίες για τα επίπεδα της ζήτησης. Έτσι, οι τιμές σε WTI και Brent περιορίζονται στα 79 και στα 83 δολάρια/βαρέλι, αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή της Uber ενισχύεται κατά 2%, καθώς οι κρατήσεις του γ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Planet Fitness σκαρφαλώνει κατά 8,8%, χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία μεγέθη, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Τέλος, η μετοχή της Peloton κατρακυλά κατά τουλάχιστον 5% εξαιτίας της υποβάθμισης της σύστασης σε «hold» από τη Deutsche Bank.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σημίτης (2 σε 1), το τέλος του αφορολόγητου καζίνο, το κακό που τρίτωσε στο Πόρτο Χέλι και οι 4 επενδυτικές εμπλοκές

JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα με αφορμή την αναβάθμιση από τη Fitch (γραφήματα)

Ελληνικό Μετρό: Εξάρχεια και Ευαγγελισμός κηρύσσουν αντάρτικο στη γραμμή 4

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα