Μεικτά πρόσημα στην Ασία εν αναμονή βασικών οικονομικών στοιχείων

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ενόψει των βασικών οικονομικών στοιχείων από όλη την περιοχή.

Οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ιαπωνία και τη Μαλαισία, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Νότια Κορέα και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ

αποτελούν τις κυριότερες οικονομικές εξελίξεις της εβδομάδας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε κατά 0,95% κλείνοντας στις 30.696,96 μονάδες, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκινά τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, ενώ ο Topix έχασε 1,04%.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,34% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 1,15%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,79% στις 6.772,90 μονάδες, καθώς η χώρα είδε ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση στις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μικρή πτώση 0,05%%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,73%.

Την Παρασκευή στη Wall Street και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν την ημέρα σε μεικτό έδαφος, με τον S&P 500 να εισέρχεται σε διορθωτικό έδαφος, καθώς σημειώθηκαν νέες πωλήσεις στη Wall Street λόγω των φόβων για ύφεση.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,12%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,48%. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq Composite διατηρήθηκε 0,38% υψηλότερα στις 12.643,01 μονάδες, χάρη στην Amazon που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη

AI gov.gr: Πότε έρχεται το chatbot – Θα απαντά σε οτιδήποτε το ρωτάμε (vid)

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης: Η συζήτηση για τον καφέ – Η εναλλακτική πρόταση

Ανατροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες: 9.100 το ελάχιστο αποδεκτό εισόδημα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα