Μεικτά πρόσημα στην Ασία, ριμπάουντ για τις ενεργειακές μετοχές

Με εναλλαγές προσήμων κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με τις ενεργειακές μετοχές να κινούνται υψηλότερα χάρη στο ριμπάουντ του πετρελαίου, ενώ οι μετοχές κοινής ωφέλειας υποχώρησαν.

Την ίδια στιγμή, στην Κίνα, ο PMI υπηρεσιών έδειξε ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο σε σχέση με έναν μήνα πριν. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανήλθε στις 52,2 μονάδες από τις 51,2 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Οι επενδυτές έλαβαν υπ' όψιν τους και τα σχόλια της επικεφαλής

του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Μετά το ράλι από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι επενδυτές είναι πλέον πιο επιφυλακτικοί, καθώς οι Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία εν μέσω αδύναμων στοιχείων από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

«Σε ένα περιβάλλον που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε αβεβαιότητα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αδυναμία στις αγορές. Υπάρχουν πολλά μπροστά μας για να ανησυχούμε. Βλέπουμε ότι η ανάπτυξη είναι αδύναμη αλλά δεν υπάρχει και φόβος ύφεσης. Οι παγκόσμιες τράπεζες εργάζονται πολύ σκληρά για να στηρίξουν την ανάπτυξη» υποστηρίζει ο Martin Lakos, στρατηγικός αναλυτής στην Macquarie Private Wealth, στο Σίδνεϊ.

Ο αυστραλιανός ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 4.945 μονάδες, ο ιαπωνικός Nikkei, ύστερα από εναλλαγές προσήμων έκλεισε πτωτικά 0,11% στις 15.715 μονάδες, ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 1.971 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο στις 20.187 μονάδες.

Στην Κίνα ο Shanghai έκλεισε με πτώση 0,1% στις 3.050 μονάδες.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν, με την τιμή του αμερικανικού αργού να καταγράφει άνοδο 2,76% στα 36,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 1,69% στα 38,51 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές επίσης έκαναν ριμπάουντ, με την Santos να ενισχύεται κατά 4,5%, την Woodside Petroleum να κινείται υψηλότερα κατά 2,8%, την Inpex να καταγράφει άνοδο 0,5%. Η κινεζική Sinopec κατέγραψε «άλμα» 7,75%.

Στα νομίσματα, ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε στις 94,66 μονάδες. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του γεν, ωστόσο οι εξαγωγικές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα.

Η Toyota ενισχύθηκε κατά 0,53%, η Nissan κατέγραψε άνοδο κατά 1,18%, η Honda κατά 0,74%, η Sony υποχώρησε κατά 0,16% και η Fast Retailing υποχώρησε κατά 0,25%.

Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,21% έναντι του αμερικανικού στο 0,7559.

Το κινεζικό γιουάν κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου στο 6,4755.

Keywords
Τυχαία Θέματα