Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones

Με... άγριες διαθέσεις ξεκίνησαν το γ' τρίμηνο οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό, χάρη στην πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών.

Ο δείκτης των blue Chips ενισχύεται 192 μονάδες ή 0,9% φθάνοντας στο επίπεδο των 21.542 μονάδων, με τη μετοχή της Goldman Sachs (2,7%) να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του Dow Jones.

Στο 0,63% τα κέρδη για

τον S&P 500, με τους κλάδους τραπεζών και ενέργειας να οδηγούν την ανοδική πορεία, ενώ αντίθετα 0,06% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 6.135 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citgroup, με το ETF SPDR S&P Bank να ενισχύεται 3,82%, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχαν τα stress tests της Fed.

«Ένας νέος ηγέτης αναδεικνύεται στις αγορές», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Σε θετική πορεία και οι ενεργειακοί τίτλοι με το Energy Select Sector SPDR ETF να κινείται 1,1% υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές μετοχές είχαν ένα ιδιαίτερα ισχυρό α' εξάμηνο, χάρη κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Wall Street λειτουργεί σε καθεστώς ημιαργίας, ενώ αύριο θα παραμείνει κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Θετικές οι ειδήσεις και από το οικονομικό επίπεδο, με τον δείκτη μεταποίησης ISM να ενισχύεται στο 57,8 για τον Ιούνιο από 54,9 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Πτωτική πορεία για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος υποχωρεί 5,7% στις 10,54 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα