Οι πιο ανταγωνιστικοί τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο (και η Ελλάδα)

Τις 13 φθηνότερες, ασφαλέστερες και καθαρότερες χώρες για τους τουρίστες παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ειδική έκθεση "Travel and Tourism Competitiveness Report". Η έκθεση καταρτίζεται κάθε δύο χρόνια και μετράει την ευρωστία του τουριστικού κλάδου 136 χωρών με κριτήρια όπως η ασφάλεια, οι υποδομές, η καθαρότητα των δρόμων και η ανταγωνιστικότητα των τιμών.

H Eλλάδα βρίσκεται στη φετινή έρευνα στην 24η θέση έχοντας ανέβει επτά θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη μελέτη της περυσινής χρονιάς. Η χώρα μας βαθμολογείται σχετικά χαμηλά όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον,

αλλά πολύ υψηλότερα σε θέματα ασφαλείας, υγείας και υγιεινής, ενώ μεσαία είναι η κατηγοριοποίησή της όσον αφορά τις τεχνολογικές εφαρμογές.

Αυτές είναι οι 13 καλύτερες χώρες:

Ισπανία

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με τα γραφικά σοκάκια των πόλεών της, την όμορφη ακτογραμμή της και την πλούσια ιστορία της.

Γαλλία

Η Γαλλία αποτελεί παγκόσμιο λίκνο πολιτισμού, επιστημών και φιλοσοφίας, προσελκύοντας τους περισσότερους τουρίστες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Μάλιστα, το Παρίσι έχει την πέμπτη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στον κόσμο.

Γερμανία

Η Γερμανία είναι η χώρα με την έβδομη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στον κόσμο και το Βερολίνο με την τρίτη μεγαλύτερη κίνηση.

Ιαπωνία

Η χώρα έχει γνωρίσει το τελευταίο διάστημα μεγάλη τουριστική άνθηση. Το 2016 την επισκέφθηκαν 24,03 εκατ. τουρίστες.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο «χαρτί» για την βρετανική οικονομία αφού αντιστοιχεί στο 9% του βρετανικού ΑΕΠ.

ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύουν τον δεύτερο μεγαλύτερο τουρισμό μετά τη Γαλλία. Δημοφιλείς πόλεις είναι το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Αυστραλία

Οι «ζωντανές» πόλεις, τα τοπία φυσικής ομορφιάς και το εύκρατο κλίμα αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο για να την επισκεφτούν οι τουρίστες.

Ιταλία

Η γειτονική χώρα προσελκύει πάνω από 50 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, χάρη στην παράδοση που έχει στην ιστορία, τις τέχνες, την κουζίνα και την κουλτούρα.

Καναδάς

Η δεύτερη μεγαλύτερη, σε μέγεθος, χώρα του κόσμου, έχει να επιδείξει ποικιλία τοπίων, κλιμάτων και κουλτούρας.

Ελβετία

Ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την ελβετική οικονομία, ειδικά ο αθλητικός τουρισμός και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το σκι και την πεζοπορία.

Χονγκ Κονγκ

Αυστρία

Ο τουρισμός αναλογεί στο 9% του ΑΕΠ της χώρας. Η πρωτεύουσα της, Βιέννη, που είναι γνωστή και ως η «πόλη της μουσικής», προσελκύει κάθε χρόνο 4 εκατ. τουρίστες.

Σιγκαπούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα