Πόσες ιστορίες τρέλας θα ζήσουμε με τη μετάλλαξη Όμικρον;

Οι θάνατοι, οι διασωληνώσεις, τα κρούσματα στη χώρα μας καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, στην κοινωνία καταγράφονται απίστευτες ιστορίες τις οποίες παράγουν ή ζουν οι κάτοικοι στην Ελλάδα.

Εδώ και λίγες ημέρες σημειώνονται απίστευτες ουρές για τη διενέργεια self ή rapid test, με τη διασπορά του κορωνοϊού να κάνει πάρτι με τον συγχρωτισμό. Πας υγιέστατος για να σιγουρευτείς ότι δεν νοσείς και

υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσεις, τελικά, από κάποιον στη σειρά ο οποίος είναι θετικός.

Μιλώντας για τα τεστ, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι -για τους δικούς τους λόγους- δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ πρέπει να πληρώνουν για τον δειγματοληπτικό έλεγχο και ουρλιάζουν γιατί η κυβέρνηση τους υποχρεώνει σε όλο αυτό.

Μένουν κλειστά τα σχολεία, βγαίνουν κάποιοι και υποστηρίζουν πως «τα παιδιά μας θα μείνουν αμόρφωτα». Βγαίνει απόφαση να ανοίξουν, ενώ υπάρχουν άλλοι οι οποίοι κάνουν λόγο για «υγειονομικές βόμβες» μέσα στις τάξεις.

Υπάρχουν γονείς όπου ο ένας είναι αρνητής, ο άλλος συναινεί στο να κάνουν τα παιδιά τους τα εμβόλια. Η οικογενειακή βία στήνει εδώ το δικό της χαμερπές πάρτι και το πράγμα γίνεται πιο hardcore όταν οι δύο γονείς έχουν πάρει διαζύγιο. Και να τα εξώδικα, να τα ασφαλιστικά μέτρα, οι απειλές για άρση επιμέλειας τέκνων.

Αφού ο λόγος για γονείς, μπορεί να έχει εφαρμοστεί ξανά η τηλεργασία, αλλά υπάρχουν γεννήτορες οι οποίοι παρακαλούν τους προϊσταμένους τους να επιστρέψουν στη δουλειά για να μην είναι σπίτι όλη μέρα με τα παιδιά και τον/τη σύζυγο.

Ο άλλος μπήκε να κλείσει την πρώτη δόση για το εμβόλιο και διαπιστώνει στο σύστημα ότι… είναι διπλά εμβολιασμένος και, μάλιστα, στην Πάτμο, όπου δεν έχει πάει ποτέ! Κάποιος, με το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο σήκωσε το μανίκι και εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού – είναι η επίσημη εξήγηση. «Αλλά το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, πώς μπερδεύτηκαν;», είναι το πάνδημο ερώτημα, αλλά λογική εξήγηση, προς το παρόν, δεν υπάρχει. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά έχει διαβεί ήδη την οδό Τρέλας και Γραφειοκρατίας γωνία.

Πρόσφατα χτύπησαν οι Αυτόχθονες Ιθαγενείς, επιβάλλοντας πρόστιμο… 1,7 τρισ. ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λίγο καιρό πριν είχαμε τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Αυτοί θεωρούν πως ό,τι πράττει η ελληνική κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικό και οι ίδιοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να προστατέψουν, όπως διατείνονται, τους συμπολίτες τους. Σέρνοντας καθηγητές στο τμήμα για να μη φορούν μάσκα τα βλαστάρια τους ή λέγοντας ξεκάθαρα πως επειδή «υπάρχει κατάλυση του Συντάγματος» θα πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, με όποιο αντιδημοκρατικό μέσο μπορεί να υποθέσει ο καθένας μας…

Μέχρι αύριο θα μπορούσα να καθίσω και να σας μεταφέρω αντίστοιχες ιστορίες στις οποίες είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες και θεατές, αλλά ας σταματήσω εδώ.

Το θέμα, όπως εξελίσσεται η υπόθεση, είναι πως όλοι δίκιο έχουμε -που φυσικά και δεν έχουμε όλοι- ενώ η αλήθεια είναι πως ο παραλογισμός και η τρέλα έχει επωαστεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, από την οποία ασθενεί βαριά η ελληνική κοινωνία. Όχι, μην μπερδεύεστε, όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά από τα παραφερνάλιά του, στα οποία δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο.

Από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα που θρόνιασε στις ζωές μας η μετάλλαξη Όμικρον θα νοσήσουν όλα τα κοινωνικά στρώματα, με κύριο σύμπτωμα την τρέλα – όση κυοφορείται στον καθένα μας. «Αν και αυτό είναι τρέλα, υπάρχει μια μέθοδος σ’ αυτό», είχε γράψει ο Σαίξπηρ. Μακάρι, λοιπόν, να είμαστε όλοι εδώ, γεροί, για να μπορέσουμε να χτίσουμε τις ζωές μας επάνω στα συναισθηματικά και οικονομικά ερείπια και να έχουμε τη δύναμη να βρούμε ξανά τη λογική μας, όταν όλο αυτό τελειώσει. Και ο Άγγλος δραματουργός θα συμφωνούσε, αυτή είναι η μόνη δοκιμασμένη μέθοδος απέναντι στον απέραντο παραλογισμό.

Επειδή εδώ που φτάσαμε, δεν είναι τρελό, μόνο ευχές μπορούμε να κάνουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσες, Όμικρον,poses, omikron