Τα στοιχεία για την ανεργία προβληματίζουν τη Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές ούτε να έδωσαν απάντηση στο κατά πόσο η Fed θα προχωρήσει ή όχι σε νέα αύξηση επιτοκίων.

Απώλειες 0,17% για τον Dow Jones στις 18.238 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,3% στις 2.154 μονάδες και τον Nasdaq να

εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,25% στις 5.294 μονάδες.

«Πιστεύω ότι οι μετοχές μπορεί να βρεθούν υπό πίεση, με δεδομένο ότι σήμερα είναι Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα η αγορά δεν λειτουργεί, λόγω αργίας», τονίζει ο JJ Kinahan, στρατηγικός αναλυτής της TD Ameritrade.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα δημιουργήθηκαν 156.000 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή λιγότερες από τις 176.000 που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. Το απόλυτο ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε το 5% από 4,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

«Οι αριθμοί δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί. Καλό, όμως, είναι κάποιος να εξετάσει όλα τα στοιχεία. Υπήρξε αύξηση μισθών. Υπήρξε αύξηση των ωρών εργασίας; Υπήρξε αύξηση της απασχόλησης; Σε όλα η απάντηση είναι «Ναι». Αυτό είναι το καλό στοιχείο. Αυτό που θα ήταν καταπληκτικό θα ήταν εάν οι νέες θέσεις εργασίας ξεπερνούσαν τις 200.000», εκτιμά με τη σειρά του ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,842% και του 10ετούς στο 1,732%. Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,118 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται κοντά στα 103,15 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα