Θετικό γύρισμα στην Ασία – Τόκιο και Σεούλ ηγήθηκαν της ανόδου

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ενώ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές των ΗΠΑ κέρδισαν εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τα ισχυρά κέρδη τεχνολογίας θα δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της Wall Street.

Oι μετοχές της Αυστραλίας ανέκαμψαν από το χαμηλό έτους της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι βασικές τιμές καταναλωτή στο Τόκιο αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά

στοιχεία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 2,5%. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή για το Τόκιο περιλαμβάνει τα πετρελαιοειδή, αλλά δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων.

Η Αυστραλία δημοσίευσε τον δείκτη τιμών παραγωγού τρίτου τριμήνου την Παρασκευή, με τον ΔΤΚ της χώρας να καταγράφει αύξηση 3,8% σε ετήσια βάση και άνοδο 1,8% σε τριμηνιαία βάση. Ο PPI μετρά τη μεταβολή των τιμών των αγαθών που πωλούν οι κατασκευαστές (πληθωρισμός χονδρικής).

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της Ιαπωνίας ηγήθηκαν της ανόδου με κέρδη 2,30% και 1,27% αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας ήταν επίσης στο πράσινο, με άνοδο 0,21% και 0,16% αντίστοιχα.  Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο μετά τα στοιχεία για τα αυξημένα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών, αν και ελαφρώς ηπιότερη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite κέρδισε 1,23%. lο δείκτης αναφοράς CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσε άνοδο 1,19%. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ πέθανε.

Οι έμποροι αναμένουν επίσης τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις πιέσεις στις τιμές.

Τα συμβόλαια για τον Nasdaq 100 σημείωσαν άνοδο στη συνεδρίαση της Ασίας μετά την πτώση του δείκτη αναφοράς κατά 1,9% την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη 

O ΕΦΚΑ θα τηλεφωνεί στον πολίτη για τη σύνταξή του

Δοκιμάζουμε 5 σπουδαίες σαμπάνιες Louis Roederer – Ανάμεσά τους η εμβληματική Cristal

Εντός κι εκτός των τειχών τα ταξίδια των Ελλήνων για την 28η Οκτωβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα