Τι τρέχει με την ΕΛΤΑ Ταχυμετοφορές;


Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην εταιρεία ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές. Ενώ θα περίμενε κανείς πως η προαναγγελθείσα αλλαγή διοίκησης λόγω των αστοχιών και παρατυπιών που κόστισαν την έξωση της από τον σημαντικό διαγωνισμό ύψους 10,8 εκατ. ευρώ για τις μεταφορές διαβατηρίων θα οδηγούσε στην έξοδο τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικού ενδιαφέροντος επιχείρησης,

τελικά υπήρξε μια αλλαγή αποκλειστικά για τα «μάτια του κόσμου».

Ειδικότερα, κανονικά και σαν να μην συνέβη τίποτα, παρέμεινε ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Στέλιος Κοροβέσης, του οποίου ευθύνη υπήρξε η κατάθεση λανθασμένου μετοχολογίου. Μια αμέλεια που κόστισε την αποβολή της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές από τον επίμαχο διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας για τα Διαβατήρια. Αντ’ αυτού, θυσία απλά για τις εντυπώσεις όμως έγινε ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Κελάφας, ο οποίος εκ των αρμοδιοτήτων του έχει περισσίοτερο θεσμικό κι όχι τυπικά ουσιαστικό ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε στην συγκεκριμένη αλλαγή διοίκησης της θυγατρικής ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα «κάθαρσης» και «αναδιοργάνωσης» αφού έχουν χαθεί πολλοί διαγωνισμοί. Παρά ταύτα κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο γίνεται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος που φέρει την επιχειρησιακή ευθύνη για αυτές τις αστοχίες, παραμένει στη θέση του.

Για το θέμα κινήθηκε εδώ και λίγες ημέρες το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός πως ακόμα και εφημερίδες όπως η «Εφ.Συν» με επιθετικά δημοσιεύματα ζητούσαν λύση «εδώ και τώρα», προφανώς ακολουθώντας γραμμή να κάνουν κάτι τέτοιο. Παρά όμως το ότι διατάχθηκε διοικητικός έλεγχος, τελικά ένας άνθρωπος με στενή διασύνδεση με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοροβέσης παρέμεινε στη θέση του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως και ο νέος πρόεδρος της εταιρείας κ. Αντώνης Φειδοπιάστης, που ανέλαβε χθες, είναι άνθρωπος με κομματικό παρελθόν και υψηλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ως λογιστής και παρά το ότι δεν είναι διευθύνων σύμβουλος – άρα και αρμόδιος για κάτι τέτοιο – ήδη έχει ζητήσει να ελέγξει όλες τις οικονομικές συναλλαγές των ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορών. Πάντως είναι ξεκάθαρο πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές, μια εταιρεία που το 2015, παρουσίαζε κύκλο εργασιών 29,6 εκατ. και κέρδη μετά από φόρους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Φειδοπιάστης με την Ρένα Δούρου την περίοδο του προεκλογικού αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014 (φωτ. από την ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη εν Δράσει»)

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο νέος πρόεδρος κ. Αντώνης Φειδοπιάστης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πεντέλη Εν Δράσει», ενώ διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Νίκο Παππά. Είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενώ διατηρεί λογιστικό γραφείο. Έχει ασχοληθεί με κοινοτικά προγράμματα ενώ ως φοιτητής, διετέλεσε μέλος του Κ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. (Εθνική Σπουδαστική Ένωση Ελλάδος) και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα