Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν την 25η Μαρτίου

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν στις 25 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών θα γίνει σε διμερές επίπεδο και λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα μετάσχει μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν την σημασία της επικοινωνίας των δύο ηγετών ανήμερα της εθνικής εορτής – και υπενθύμιζαν την διαχρονική στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται

ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Βάση της Σούδας και εστίασε στους «αξιακούς δεσμούς» που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ.

«Αυτή την εβδομάδα καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεσμοί, οι οποίοι δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί. Ενθυμούμαστε ότι ο Αδαμάντιος Κοραής αλληλογραφούσε πολύ συχνά με τον Thomas Jefferson», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η στρατιωτική συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα».

Διαβάστε περισσότερα

James Gessner Jr. – Η Mohegan διατηρεί τη δέσμευσή της για το «Inspire Athens» στο Ελληνικό

Alpha Bank: Σχέδιο τριών σημείων για να απαλλαγεί από «κόκκινα» δάνεια 3,3 δισ. ευρώ σε Ελλάδα και Κύπρο το 2021

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μετά τα μέτρα – Τι ισχύει για φαρμακεία, βενζινάδικα

Keywords
Τυχαία Θέματα