Το... γάλα αντί για το πλαστικό θα προστατεύει τις τροφές του μέλλοντος

Πολλές από τις πλαστικές συσκευασίες που βλέπουμε στα σουπερμάρκετ μπορούν να ανακυκλωθούν. Από συσκευασίες αυγών, γάλατος, βουτύρου, και τα λοιπά. Όσο για τις λεπτές πλαστικές μεμβράνες που καλύπτουν μερικά κρέατα, τυριά, ή φρούτα, αυτές είναι λίγο δυσκολότερο να ανακυκλωθούν, ενώ πολλοί αναφέρουν πως επηρεάζουν τη γεύση και την υγιεινή του φαγητού, ενώ δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά...

Ευτυχώς οι ερευνητές βρίσκουν συχνά-πυκνά και νέες μεθόδους προστασίας των φαγητών. Η νεότερη είναι μία μέθοδος που μπορεί κανείς να... καταναλώσει.

Οι ερευνητές του αντίστοιχου Υπουργείου Γεωργίας

των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως μία πρωτεΐνη του γάλατος, η κασεΐνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός βρώσιμου και βιοδιασπώμενου "φιλμ" που θα προστατεύει τα φαγητά. Σύμφωνα με τις έρευνες, το φιλμ από κασεΐνη είναι 500 φορές πιο καλή από το πλαστικό στην προστασία του φαγητού από το οξυγόνο (το οποίο βοηθά την ανάπτυξη μικροβίων), αφού οι πρωτεΐνες έχουν πιο πυκνούς δεσμούς όταν πολυμερίζονται. Επίσης, προστατεύει τα φαγητά που είναι ευαίσθητα στο φως.

Οι νέες συσκευασίες θα μπορούν να εμπεριέχουν γεύσεις και άλλα πρόσθετα στοιχεία τα οποία θα κάνουν το φαγητό πιο πλούσιο σε, παραδείγματος χάρη, πρωτεΐνες. Φανταστείτε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σούπα εάν μπορούσατε να ρίξετε όλο το πακέτο με τη μία μέσα στην κατσαρόλα αντί να αδειάζετε τη σκόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα