Βρετανία: Προβάδισμα του «Ναι» στην ΕΕ με 38%

Υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της TNS.

Ειδικότερα, η έρευνα δείχνει ότι το 38% των Βρετανών ψηφοφόρων θα πουν «ναι» στην παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ κατά το δημοψήφισμα

της 23ης Ιουνίου, ενώ ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ του Brexit διαμορφώνεται στο 34%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 28%. Παράλληλα, αυτό που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν πιο πολύ από τους Βρετανούς για ένα ενδεχόμενο Brexit. Πιο αναλυτικά, από τα αποτελέσματα της έρευν ς της ΤΝS σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, προκύπτουν τα εξής:

Την παραμονή της Βρετανίας στην ενωμένη Ευρώπη επιθυμεί το 78% των Γερμανών, 7πάνω από τα δύο τρίτα των Ισπανών και σχεδόν 6 στους δέκα Γάλλους.

Αυτή τη στιγμή, οι Βρετανοί αναμένουν ότι η παραμονή στην ΕΕ θα νικήσει (40% το πιστεύει αυτό, έναντι 26% που θεωρούν ότι θα επικρατήσει το «όχι»).

Πιο αισιόδοξοι είναι οι άλλοι Ευρωπαίοι, με το 47% των Γερμανών, το 48% των Ισπανών και το 44% των Πολώνουν να θεωρούν ότι θα αποφευχθεί το Brexit.

Μόνο στη Γαλλία η πλειοψηφία θεωρεί ότι θα επικρατήσει το «όχι», με το 52% να προβλέπει Brexit.

Ερωτηθέντες για τις συνέπειες της αποχώρησης της Βρετανίας, μόνον το 1/10 των Βρετανών απάντησε ότι η βρετανική οικονομία θα βελτιωθεί έναντι 38% που απάντησε ότι θα χειροτερεύσει. Το 21% απάντησε ότι θα μείνει αμετάβλητη.

Παράλληλα, τα δύο τρίτα των Γερμανών, το 43% των Ισπανών, το 39% των Πολωνών και το 33% των Γάλλων προβλέπουν ότι το Brexit θα βλάψει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, δημοσκόπηση της ORB για τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» έδειξε ότι το στρατόπεδο όσων υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ανακτά δυναμική, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 52% έναντι 43% όσων είναι υπέρ του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα