Υποχωρούν ελαφρώς οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Ελαφρώς πτωτικά διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι παίκτες της αγοράς εστιάζουν την προσοχή τους σε μια σειρά νέων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,20% στις 390,58 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,56% , στη Φρανκφούρτη ο DAX με οριακές μεταβολές στο +0,01% , στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,30%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,50%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει

πτώση 0,43%.

Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου σημειώνει στις πρωινές συναλλαγές τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση σχεδόν 2%, μετά την υποβάθμιση από τη Nissan των προβλέψεών της για τα ετήσια κέρδη κοντά σε χαμηλό 10 ετών. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει πτώση 45% στα λειτουργικά κέρδη της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και συγκεκριμένα στα 318 δισ. γεν ή 2,84 δισ. δολ. Η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για 450 δισ. γεν. Continental, Pirelli και Renault υποχώρησαν κατά 2% μετά τις ανακοινώσεις αυτές.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Credit Suisse ανακοίνωσε αύξηση 8% στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της ενισχύθηκε πάνω από 3%.

Η γερμανική Wirecard έκανε άλμα έως και 11% νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση ότι η Softbank θα αγοράσει ποσοστό 5,6% στην εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών με τίμημα 900 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική Biomerieux αντιθέτως κατρακύλησε κατά 6% μετά την ανακοίνωση μέτριου ρυθμού ανάπτυξης για το α' τρίμηνο.

Οι αγορές εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς οι καλές επιδόσεις πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών έδωσαν ώθηση στη Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να κλείνουν με άνοδο ρεκόρ.

Στήριξη έλαβαν οι αγορές και από την άνοδο των τιμών των μετοχών ενέργειας μετά την ενίσχυση των μπρεντ σε υψηλά εξαμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα