Απάντηση του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης σε ιστοσελίδα για προσβλητικές δηλώσεις κατά των κυνηγών

10:42 2/10/2023 - Πηγή: iHunt

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης απαντά στην ιστοσελίδα evrosOnline για τις προσβλητικές δηλώσεις κατά των κυνηγών του Έβρου και στον Βουλευτή κ. Δημοσχάκη!

Προσβλητικές δηλώσεις κατά των κυνηγών από την ιστοσελίδα evrosOnline

“Για ακόμη μία φορά οι κυνηγοί του Έβρου, την πλειοψηφία των οποίων φυσικά αποτελούν οι κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου μας, γίναμε αποδέκτες μιας ανήθικης και αδικαιολόγητης επίθεσης σε βάρος μας από την ιστοσελίδα evrosOnline, η οποία δημοσίευσε στις 25-09-2023 άρθρο με τίτλο «Δημοσχάκης εκτός τόπου και χρόνου: Υποστηρίζει το αίτημα για κυνήγι

σε μη καμένες εκτάσεις του Έβρου». (να σημειωθεί ότι το αίτημα μας είχε ως εξής: «…ζητούμε να οριοθετηθούν από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες οι εκτάσεις που επλήγησαν και οι οποίες πρέπει να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας ΌΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ και κατά τα λοιπά να επιτραπεί η άσκηση της θήρας στην υπόλοιπη έκταση του νομού Έβρου η οποία δεν έχει πληγεί, καθώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη και λόγος συνολικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον νομό μας»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης : Παράνομη και παράτυπη η ολική απαγόρευση θήρας στον Έβρο

Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς κανένα απολύτως δημοσιογραφικό έρεισμα, ο συντάκτης του προσβλητικότατου δημοσιεύματος αναφέρει για το αίτημα μας αυτό με περισσή αλαζονεία, έπαρση και ειρωνεία: «Οι κυνηγοί και ο παντοτινός τους σύμμαχος κύριος Δημοσχάκης ζητούν να επιτραπεί η θήρα στις περιοχές του Νομού που δεν επλήγησαν από τις φωτιές, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας. Πρόκειται για ένα άκρως παράλογο αίτημα το οποίο το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί».

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως ο καθορισμός των μέτρων διαχείρισης θηρεύσιμων και προστατευόμενων ειδών άγριας πανίδας μετά από δασικές πυρκαγιές, για το οποίο έχουν εκπονηθεί επιστημονικές μελέτες κι έχουν κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις από τις κυνηγετικές οργανώσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο συντάκτης του δημοσιεύματος τοποθετείται με απαράδεκτο τρόπο, χαρακτηρίζει το αίτημα μας «παράλογο», ζητάει (ουσιαστικά διατάζει) την ασυζητητί απόρριψη του (εντυπωσιακή ενθάρρυνση του διαλόγου) και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει την θήρα ως «ανεκδιήγητο χόμπι».

Είναι προφανές ότι με αυτό το περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος, προσβάλλεται συλλήβδην όλος ο κυνηγετικός κόσμος της περιοχής μας, ο οποίος στοχοποιείται συνολικά από τον συντάκτη ως «παράλογος» και «ανεκδιήγητος», γιατί απλά τολμήσαμε (σε αντίθεση με τις προσωπικές και ατεκμηρίωτες πεποιθήσεις του συντάκτη) να υποβάλουμε αρμοδίως και τεκμηριωμένα το αίτημα για μας εφαρμογή του νόμου στη διαχείριση της θήρας μετά από πυρκαγιά.

Η όλως απλοϊκή τοποθέτηση του συντάκτη, ότι δηλαδή «στα μη καμένα σημεία έχουν βρει καταφύγιο όσα ζώα έχουν απομείνει στο νομό μας» αποδεικνύει την άγνοια και την ανεπαρκή ενημέρωση του, τη στιγμή που για την λήψη ή όχι διαχειριστικών μέτρων λαμβάνονται υπόψιν διάφορες παράμετροι όπως, ποια είναι τα διαβιούντα θηρεύσιμα και προστατευόμενα είδη στις καμένες εκτάσεις, και η ικανότητά των ειδών αυτών για μετακινήσεις και επαναεποικισμό της καμένης έκτασης, ποιο είναι το συνολικό εμβαδόν και το σχήμα της δασικής καμένης έκτασης, ποιες είναι εναπομείνασες μη καμένες θέσεις, τόσο ως προς το εμβαδό τους, αλλά και την κατανομή τους, καθώς διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και την ταχύτερη επαναφορά της δασόβιας πανίδας και ποια αναμένεται να είναι η μετα-πυρική εξέλιξη της βλάστησης, τόσο για την ποώδη όσο και για την ξυλώδη βλάστηση. Όλες αυτές οι παράμετροι έχουν εξετασθεί επιστημονικά κι έχουν τεκμηριωθεί από τις μελέτες που υπέβαλαν οι κυνηγετικές οργανώσεις για την θεμελίωση του αιτήματος μας να επιτραπεί το κυνήγι στις μη καμένες εκτάσεις.

Η καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλον τον νομό Έβρου είναι αδικαιολόγητη διότι υπάρχουν σημαντικές εκτάσεις που δεν έχουν πληγεί και είναι πρόσφορες για την άσκηση θήρας. Το παράλογο δε της καθολικής απαγόρευσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύτηκε και στο νησί της Σαμοθράκης (αφού ανήκει στον νομό Έβρου)! Αν υιοθετήσουμε λοιπόν την άποψη του δημοσιεύματος, καλώς απαγορεύτηκε το κυνήγι και στην Σαμοθράκη, γιατί μπορεί η πανίδα από την Αλεξανδρούπολη να βρει καταφύγιο στο νησί!!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα καταφέρεται προσβλητικά εναντίον όλου του κυνηγετικού κόσμου της περιοχής μας, καθώς και στο παρελθόν γίναμε αποδέκτες απαράδεκτων χαρακτηρισμών, όπως ότι όλοι οι κυνηγοί είμαστε «ανόητοι» και «ανίκανοι να κατανοήσουμε», και τούτο διότι απλά εκφράσαμε τις θέσεις και τις αντιλήψεις μας, που είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Και αυτήν την φορά (όπως και παλαιότερα) στο στόχαστρο του δημοσιεύματος βρέθηκε και ο Βουλευτής του νομού μας κ. Δημοσχάκης, ο οποίος, κατανόησε την κρισιμότητα και βασιμότητα του αιτήματος μας και το μετέφερε αρμοδίως στα κυβερνητικά κλιμάκια. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, σε παρόμοια επίθεση που είχαμε δεχτεί οι κυνηγοί μαζί με τον κ. Δημοσχάκη, «…βασικό έργο των βουλευτών είναι να μεταφέρουν στην Βουλή των Ελλήνων την φωνή και τα αιτήματα των πολιτών των περιοχών που εκπροσωπούν, και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εισακουστεί η φωνή τους αυτή…».

Με την υποστήριξη του αιτήματος μας και χαρακτηρίζοντας μας δίκαια και ορθά «χρήσιμους προστάτες του περιβάλλοντος και φρουρούς των συνόρων», ο Βουλευτής κ. Δημοσχάκης υποστήριξε όχι μόνο το αίτημα των κυνηγών, αλλά τα συμφέροντα και την ασφάλεια όλων των πολιτών του νομού μας, και τον ευχαριστούμε θερμά και με το παρόν δελτίο τύπου για την έμπρακτη στήριξη του στον συγκεκριμένο αγώνα μας.

Ούτε οι κυνηγοί, ούτε ο Βουλευτής κ. Δημοσχάκης είμαστε εκτός τόπου και χρόνου, καθώς προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι απέμεινε από τον μαραζωμένο νομό μας, ό,τι απέμεινε από τα ερημωμένα χωριά που στερούνται της δραστηριότητας και παρουσίας των χιλιάδων κυνηγών που τα επισκέπτονταν κάθε χρόνο, ό,τι απέμεινε από την ασφάλεια των συνόρων μας, που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη για όλους μας.

Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «εκτός τόπου και χρόνου» σε όποιον, από την άνεση του υπολογιστή του, υιοθετεί στείρες και ατεκμηρίωτες αντιλήψεις περί καθολικών απαγορεύσεων, χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των επιπτώσεων που οι καθολικές απαγορεύσεις έχουν στο οικοσύστημα και στον ακριτικό και όλως ευαίσθητο νομό μας.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι κυνηγοί σεβόμαστε την ελευθερία του τύπου, την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Το δικαίωμα όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετείται με προσβολές, ειρωνικές εκφράσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς για όλο τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής μας, όπως αυτοί που περιέχονται στο απαράδεκτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας evrosOnline, σκοπός του οποίου είναι αποκλειστικά η επίθεση και η προσβολή των κυνηγών και όχι η ενημέρωση του κοινού για το επίμαχο ζήτημα.

Κι επειδή η επαναλαμβανόμενη επίθεση από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποδεικνύει αν μη τι άλλο μένος απέναντι στους κυνηγούς του Έβρου, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, που απορρέει από την αδικαιολόγητη προσβολή όλων ημών των κυνηγών από το απαράδεκτο από 25-9-2023 δημοσίευμα της ιστοσελίδας evrosOnline, και καλούμε τον συντάκτη του δημοσιεύματος και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας να ανακαλέσει άμεσα όλες τις αδικαιολόγητες και προσβλητικές φράσεις εναντίον μας και να αποκαταστήσει την τιμή των κυνηγών όλου του Έβρου.”

The post Απάντηση του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης σε ιστοσελίδα για προσβλητικές δηλώσεις κατά των κυνηγών appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα