Ελβετία : Δημιουργία συνεργείων ρύθμισης πληθυσμού λύκων

08:10 30/11/2023 - Πηγή: iHunt
Ελβετία : Δημιουργία συνεργείων ρύθμισης πληθυσμού λύκων

Την 1η Δεκεμβρίου, με τη θέση του νέου διατάγματος για το κυνήγι και την προστασία των θηλαστικών και των άγριων πτηνών σε ισχύ, τα καντόνια θα έχουν περισσότερες επιλογές για τη ρύθμιση των πληθυσμών των λύκων και το καντόνι του Βαλέ έχει ήδη ξεκαθαρίσει τα σχέδιά του: να θανατώσει προληπτικά το ένα τρίτο όλων των λύκων στο καντόνι.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, σύντομα θα είναι δυνατή η προληπτική θανάτωση ολόκληρων αγελών που

ζουν στις λεγόμενες προβληματικές περιοχές. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό θα αφορούσε επτά από τις 13 αγέλες που υπάρχουν σήμερα στο καντόνι, δηλαδή συνολικά περίπου 34 λύκους. Στο μεταξύ, οι αρχές εφαρμόζουν ήδη μέτρα για τη μείωση των επιθέσεων σε ζώα.

Ωστόσο, η προληπτική ρύθμιση, δηλαδή η θανάτωση των επτά αγελών, θα είναι δυνατή μόνο αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (FOEN) εγκρίνει τις αιτήσεις που έχει υποβάλει το καντόνι Valais.

Το St. Gallen ζητά επίσης τη θανάτωση

Το καντόνι St. Gallen έχει επίσης απευθυνθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αίτημα να θανατωθεί ολόκληρη η αγέλη στο Calfesenthal, στα σύνορα με το Graubünden. Η εν λόγω αγέλη έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στα κοπάδια. Τον περασμένο Αύγουστο, οι αρχές του St. Gallen είχαν ήδη εγκρίνει τη θανάτωση τριών κουταβιών της αγέλης μετά τη θανάτωση προβάτων, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΦΕΚ : Μένει η απαγόρευση θήρας από τον ποταμό Ερυθροποταμο και νοτιότερα. Απαγορεύεται στο ΔέλταΤο Ticino ζητά επίσης τη θανάτωση

Το καντόνι Ticino ζήτησε από τη Βέρνη την άδεια να θανατώσει τις αγέλες λύκων που υπάρχουν στο καντόνι, δηλαδή τις αγέλες Onsernone, Val Colla και Carvina. Αυτό ανακοίνωσε ο Claudio Zali, διευθυντής του υπουργείου επικράτειας, απαντώντας σε επερώτηση στο Μεγάλο Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα αιτήματα, τα δύο πρώτα από τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (FOEN), ενώ το τρίτο βρίσκεται υπό προετοιμασία, βασίζονται στο νέο ομοσπονδιακό διάταγμα για το κυνήγι που επιτρέπει τη ρύθμιση της παρουσίας των λύκων από την 1η Δεκεμβρίου 2023 έως το τέλος Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Πως κατάντησε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ…..

Ο Claudio Zali πρόσθεσε ότι σε περίπτωση θετικής απάντησης από το FOEN, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους κυνηγούς.

Απόδοση στα Ελληνικά, Αλέξανδρος Παλαιολόγος

The post Ελβετία : Δημιουργία συνεργείων ρύθμισης πληθυσμού λύκων appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελβετία, Δημιουργία,elvetia, dimiourgia