Έβρος: Επίθεση αγέλης λύκων παρουσία ανθρώπων… VIDEO

17:43 1/4/2024 - Πηγή: iHunt
Έβρος: Επίθεση αγέλης λύκων παρουσία ανθρώπων… VIDEO

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια, η θέαση, η φωτογράφηση πόσο μάλλον η βιντεοσκόπηση λύκων ήταν κάτι αρκετά δύσκολο, πιθανόν εξαιτίας της πραγματικά χαμηλής πυκνότητας πληθυσμού του είδους και σίγουρα λόγω της τεχνολογικής έλλειψης.

Τα τελευταία χρόνια, αντιθέτως, έχουμε πλημμυρίσει με φωτογραφίες και βίντεο από λύκους, σε διάφορες φάσεις, διάφορες περιοχές και χώρους και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Ωστόσο το να καταφέρεις να βιντεοσκοπήσεις μια σκηνή σαν αυτή που θα δείτε παρακάτω, παραμένει εξαιρετικά

σπάνιο, εντυπωσιακό και συνάμα δύσκολο κατόρθωμα παρόλο που σε αμέτρητες πλέον περιοχές της Ελλάδας αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα.

Στο παρακάτω λοιπόν βίντεο αποτυπώνεται με τον “καλύτερο” τρόπο η σκληρή καθημερινότητα που καλούνται να βιώσουν οι κτηνοτρόφοι όλης της ηπειρωτικής χώρας από την ανεξέλεγκτη αύξηση του υπερπληθυσμού των “σπάνιων” κατά τα άλλα λύκων στην χώρα μας.

Η επίθεση των 5 λύκων στο κοπάδι των βοοειδών ελευθέρας βοσκής του κ. Κώστα Πιστόλα έγινε γύρω στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 27/03/24 στην περιοχή Πεσσάνης στο Δάσος Δαδιάς. Το βίντεο είναι σύντομο και τραβήχτηκε από κάποιον από τους παρευρισκόμενους πάνω στην αναμπουμπούλα της επίθεσης.

Ο κ. Κώστας βοσκούσε τα ζώα του στην περιοχή της Πεσσάνης στο Δάσος Δαδιάς, εκεί και κατά διάρκεια της βοσκής συνάντησε μερικούς υλοτόμους και έπιασαν την συζήτηση, όταν έκπληκτοι αντίκρυσαν μια γελάδα να έρχεται προς το μέρος τους με έναν λύκο κρεμασμένο από πίσω της και να την δαγκώνει, και άλλους 4 τριγύρω να τον ακολουθούν. Αμέσως όλοι μαζί βάζουν τις φωνές και ευτυχώς οι λύκοι σκορπίσανε. Παρατηρούμε στο βίντεο έναν κρεμασμένο στο πίσω μέρος της αγελάδας, άλλον δίπλα του, άλλον να φεύγει δεξιά και ανηφορικά στην βλάστηση, άλλον έναν να φεύγει προς τα πίσω και άλλον ένα να φεύγει επίσης προς τα δεξιά.

Το άτυχο νεαρό ζώο κυριολεκτικά μισοφαγωμένο και μέσα στα αίματα, ωστόσο ολοζώντανο, με ορθάνοιχτα τα μάτια του πλησίασε τους ανθρώπους τρομοκρατημένο ζητώντας τους σωτηρία !

Χρόνια τώρα οι “λυκο-ειδικοί”, “επιμορφώνουν” το ευρύ κοινό σχετικά με την αστραπιαία θανάτωση των θηραμάτων του λύκου, την περίφημη θανάτωση με δάγκωμα στην περιοχή του λαιμού, αποκόπτοντας νευρώνες και την καρωτιδική αρτηρία οπότε το θήραμα πεθαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό.

Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια που αποσκοπεί προφανώς να μην αμαυρωθεί το image του ανώτερου θηρευτή, να μην χαλάσει η εικόνα του αρπακτικού που σκοτώνει ακαριαία, προξενώντας όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο στο θύμα του, να μην μάθει ο κόσμος πως η παραπάνω γρήγορη τακτική δεν εφαρμόζεται πάντα και εξαρτάται από τις συνθήκες της επίθεσης. Δηλαδή αν ο λύκος έχει χρόνο θα πνίξει πρώτα το θύμα του αν πρόκειται για μικρό και μεσαίου μεγέθους ζώο και έπειτα θα αρχίσει να τρώει, ενώ σε μεγαλύτερα ζώα όπως είναι μια αγελάδα ή ένα ξεπεταγμένο μοσχάρι οι λύκοι συνήθως στοχεύουν στα μαλακά τμήματα της περιοχής του περινέου, προκαλώντας μαζική απώλεια αίματος. Τέτοια δαγκώματα μπορεί να προκαλέσουν πληγές 10-15 εκατοστών σε μήκος και, τρία από αυτά είναι συνήθως αρκετά για να ρίξουν κάτω ένα υγιές μεγάλο ζώο. Ωστόσο σε μη ιδανικές συνθήκες σκίζει κατευθείαν την σάρκα και τρέφεται από το θύμα του ενώ είναι ακόμα ολοζώντανο !!! Εξάλλου οι 2 φωτογραφίες του κατακρεουργημένου ζώου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που περιγράφουμε !!!

Ο φίλος και συνάδελφος κυνηγός που ήταν παρών και ήταν εκείνος που μας έστειλε το βίντεο μας λέει : ” Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει για τα καλά, δεν μας φοβούνται καθόλου και επιτίθενται ακόμα και μέρα μεσημέρι, παρουσία ανθρώπων. Πριν ένα μήνα περίπου με διαφορά 10 ημερών του έφαγαν 2 μοσχάρια, αφού πρώτα είχαν φάει και τα τσοπανόσκυλα του κοπαδιού. Όλες οι ζημιές γίνονται μέρα στην βοσκή, την νύχτα όλα τα ζώα είναι μέσα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, σε όλο τον Έβρο. Εδώ σέ εμάς πριν 2 χρόνια μου φάγανε το σκύλο μου στο κυνήγι. Παντού σε όλο τον νόμο ακούς συναδέλφους που τους έχουν σακατέψει τα σκυλιά, δεν τολμάμε να λύσουμε σκύλο με άνεση πουθενά, τα ίδια και χειρότερα με τους κτηνοτρόφους, παντού προβλήματα !!! ”

Αυτά τα άσχημα συμβαίνουν παντού σε όλη την επαρχία, πολύ μακριά ωστόσο από το κέντρο αποφάσεων των Αθηνών ώστε να ακουστούν οι κραυγές απόγνωσης των βασικών χρηστών της υπαίθρου, των κτηνοτρόφων και των κυνηγών που καλούνται να επωμιστούν ολομόναχοι το δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο μιας παράλογης δήθεν περιβαλλοντικής πολιτικής στο όνομα της οποίας η πολιτεία απαιτεί και επιβάλλει το παλιό γνωμικό ” και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” που στην περίπτωση μας μεταφράζεται σε τζάμπα οικολογική φιγούρα, αφού οι αποζημιώσεις είναι αστείες και η έννοια της διαχείρισης και ελεγχόμενης μείωσης του υπερπληθυσμού των λύκων, όπως σε άλλες Βαλκανικές αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες είναι ανύπαρκτη. Δηλαδή από την μια θεωρούμε τον λύκο “σπάνιο” και “υπό εξαφάνιση είδος” ( και ας μην υπάρχουν έγκυρες, αντικειμενικές και αξιόπιστες κρατικές μελέτες που να το αποδεικνύουν, ενώ ταυτόχρονα η “σπανιότητα” του εξαπλώνεται μέχρι και την Νέα Ερυθραία Αττικής, Μενίδι, Βαρυμπόμπη και σχεδόν όλα τα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ λύκοι υπάρχουν αποδεδειγμένα πλέον ακόμα και στην Πελοπόννησο ), οπότε τον εντάσσουμε στα απολύτως προστατευόμενα είδη και παραμένει εκεί εις τον αιώνα των αιώνων και από την άλλη δεν πληρώνουμε μια για τις ζημιές που προκαλεί ο υποτιθέμενος σπάνιος προστατευόμενος μας.

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Δείτε το video…

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/04/0-02-05-b6ab2732c059354b1a3a67d0d061dffbf63d60264751cedd957c4958d0764384_211477626f1.mp4

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Έβρος: Επίθεση αγέλης λύκων παρουσία ανθρώπων… VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα