Μήνυμα 112 σε 4 οικισμούς – «Εκκενώστε προς Οινόη»

17:02 20/7/2023 - Πηγή: iHunt

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα λίγο πριν τις 4 μμ της Πέμπτης 20/7.. Με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση 4 περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Άγιος_Σωτήρας #Παλαιοκούνδουρα, #Πανόραμα #Μάνδρας & #Παλαιοχώρι εκκενώστε τώρα προς #Οινόη

Δασική πυρκαγιά

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) July 20, 2023

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 2:30 σημειώθηκε αναζωπύρωση στο Μελετάκι.

Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μέγαρα – Μάνδρα: Μήνυμα 112 σε 4 οικισμούς – «Εκκενώστε προς Οινόη»
Ο καπνός είναι πολύς και έντονος ενώ ενισχύθηκαν και οι άνεμοι άνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης. Υπάρχουν πολλά πεύκα και κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι. Επιχειρούν 7 αεροσκάφη 9 ελικόπτερα στις διάσπαρτες εστίες. Δεν πρόκειται για νέο μέτωπο, αφορά στην φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια στις 17/07. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται στα μέτωπα.

Αναζωπύρωση σε Ρόδο και Λακωνία

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ενώ άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίασε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Σημιεώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (20/7) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την προστασία των περιαστικών δασών του νομού Αττικής.

Πηγή :ertnews.gr

The post Μήνυμα 112 σε 4 οικισμούς – «Εκκενώστε προς Οινόη» appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα