Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης προς τον κ. Σκυλακάκη

06:34 13/12/2023 - Πηγή: iHunt
Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης προς τον κ. Σκυλακάκη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας έστειλε ο Κ.Σ. Αλεξαδρούπολης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη με αίτημα να αρθεί η άδικη απαγόρευση θήρας στο νομό Έβρου.

Αναφέρει ο Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης :

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου

κατά της τελευταίας απόφασης  του Υπουργού Περιβάλλοντος,  σύμφωνα με την οποία δεν απελευθερώθηκε το κυνήγι στις περιοχές του Νότιου Έβρου, οι οποίες δεν επλήγησαν και δεν υπέστησαν καμία ζημιά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Στην πορεία παρευρέθηκαν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Φερών και Σαπών, Ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Φραγγίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου και νέος Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης Χριστόδουλος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Παπαδάκης Παράσχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης : Δεν θα πέσουμε αμαχητί…Διαδήλωση την Παρασκευή 1/12…VIDEO

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αραμπατζής Γεώργιος, όπως και ο Πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γραμματσούλιας Παναγιώτης απέστειλε στον Σύλλογο μας επιστολή συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα μας.

Μετά το τέλος της πορείας αποφασίσαμε την άμεση απελευθέρωση όλων των θηρεύσιμων ειδών, των οποίων επιτρέπεται το κυνήγι στον χώρο όπου επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει η απόφαση του κ. Υπουργού καταδίκασε όχι μόνο τους κυνηγούς αλλά και την οικονομία της περιοχής μας σε πάρα πολλούς κλάδους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα με το κυνήγι.

Οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που προστατεύουν το περιβάλλον και δεν είναι αυτοί που το καταστρέφουν. Οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που όλα αυτά τα χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή στις καταστροφές είτε είναι φωτιές-πλημμύρες-παγετός. Οι κυνηγοί είναι αυτοί που ήταν συμπαραστάτες του Στρατού και της Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2020, όταν έγινε η εισβολή των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Κύριε Υπουργέ χωρίς καμία επιστημονική μελέτη, χωρίς καμία λογική εξήγηση λάβατε  αυτήν την ακατανόητη απόφαση, η οποία είναι τελείως άδικη για τον κυνηγετικό κόσμο. Και στερήσατε αδικαιολόγητα από όσους είχαν πληρώσει και είχαν βγάλει άδεια θήρας το δικαίωμα  να ασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, εγκλωβίζοντας  μαζί με τους κυνηγούς και τους σκύλους εδώ και μήνες είναι στα κλουβιά τους.

Ζητάμε λοιπόν για ακόμη μία φορά την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά την εφαρμογή του νόμου, όπως αυτός ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Ελπίζουμε έστω και την ύστατη ώρα και για αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε.

Και κλείνουμε με ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες: ακόμη και σε όλη την Ελλάδα να απαγορευόταν για οποιονδήποτε λόγο το κυνήγι, στον Έβρο και στο Δέλτα του Έβρου το κυνήγι έπρεπε πάση θυσία και για ευνόητους λόγους να παραμείνει ανοικτό. Κι αν δεν μπορείτε οι διοικούντες να κατανοήσετε τη σοβαρότητα αυτού του πράγματος, δυστυχώς κινδυνεύουν πολύ περισσότερα στην πατρίδα μας από το ίδιο το κυνήγι.
         
                                                   Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
                                                                                  ΤΕΡΖΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΔΑΣ

The post Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης προς τον κ. Σκυλακάκη appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα